Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Erősödnek a gazdák érdekei - Sajtótájékoztató az agrártámogatások kifizetéséről és méhészeti fórum a megye méztermelőinek Hódmezővásárhelyen
2018.02.15, csütörtök

Erősödnek a gazdák érdekei - Sajtótájékoztató az agrártámogatások kifizetéséről és méhészeti fórum a megye méztermelőinek Hódmezővásárhelyen

Egy év távlatából már egyértelműen megmutatkozik, hogy helyes döntés volt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségeinek 2017. január 1-jével történt integrálása a kormányhivatalok feladatkörébe. Mind az előző év végén folyósított előleg kifizetések, mind pedig az idei évben esedékes támogatások utalása korábban teljesült Csongrád megyében. Az előző évek adataival összehasonlítva megállapítható az is, hogy több gazda és magasabb összegben kapott területalapú támogatást. Fontos döntések várhatók a vidékfejlesztési források juttatását illetően is.

Erről tart sajtótájékoztatót Juhász Tünde kormánymegbízott és Szűts László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara igazgatója 2018. február 16-án, 11 órától Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya földszinti ügyfélterében. A sajtótájékoztatón jelen lesz Erdős Norbert európai parlamenti képviselő, aki beszámol az Európai Unióba importált, hamisított méz elleni küzdelméről és az „Európai méhészeti ágazat előtt álló kilátások és kihívások”- címmel írt szakbizottsági jelentéséről.

Az eseményen részt vesz Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott  alpolgármestere és Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke is.

A sajtótájékoztatót követően, 11:30 órai kezdettel rendez méhészeti fórumot Csongrád megye méztermelőinek a Kormányhivatal Agrárügyi Főosztálya és az OMME, az épület emeleti oktatótermében, amely program szintén sajtónyilvános. A fórumon az említett személyeken kívül jelen lesz Lászlóffy Zsolt, az OMME elnökhelyettese, illetve Csongrád megyei szaktanácsadója.

A téma fontosságára tekintettel várjuk a sajtó képviselőit a rendezvényeken.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata