Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Három nap a sikeres pályaválasztásért - Csütörtöktől szombatig tart a „Találd ki magad!” Pályaválasztási Napok Szegeden
2017.11.14, kedd

Három nap a sikeres pályaválasztásért - Csütörtöktől szombatig tart a „Találd ki magad!” Pályaválasztási Napok Szegeden

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 4-5 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a Pályaválasztási napok Csongrád megyei rendezvénysorozatára. Az IH Rendezvényközpontban november 16-án és 17-én a közép - és felsőfokú intézmények standjai mellett a megyénkben működő számos cég és vállalkozás is jelen lesz, kiállítóként. November 18-án, szombaton pedig a családokat várják az Agórába, hogy élő szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással segítsék fiatalok döntését.

2017. november 16.17.18.

IH Rendezvényközpont: november 16-17

Szent-Györgyi Albert Agóra Családi Pályaválasztási Nap: november 18

 

A rendezvényen a résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről és egyénre szabott segítséget szakemberektől - mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában. A három nap alatt bemutatkoznak a vendéglátás, élelmiszeripar, építőipar, informatika, rendvédelem, környezetvédelem, mezőgazdaság, vasúti közlekedés területéről megjelent képzőintézmények és munkáltatók.

A programsorozatot november 16-án, 10 órakor dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntője után Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium Képzésfejlesztési és Intézményfelügyeleti Főosztály helyettes vezetője nyitja meg, majd kihirdetik a vágyott szakmát, hivatást bemutató, megyei rajzpályázat díjait.

Ezt megelőzően, 9:30-kor egy sajtótájékoztató lesz az első emeleten, amelynek keretében a szervezők állnak az érdeklődő újságírók rendelkezésére:

  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott,
  • Budai László, a CSMKH Foglalkoztatási Főosztályvezetője,
  • Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke
  • dr. Kristó István, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezetének szakképzési referense
  • A sajtótájékoztatóra, amelynek helyszíne az emeleti kisterem lesz, várjuk az érdeklődő sajtómunkatársakat!

 

Szeged, 2017. november 14.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata