Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Helyi foglalkoztatást támogató programot népszerűsít a Kormányhivatal
2018.03.20, kedd

Helyi foglalkoztatást támogató programot népszerűsít a Kormányhivatal

Üzemlátogatással bővül a TOP roadshow Csongrád megyében

A réteskészítés és a légtechnika világába is betekinthet a nyilvánosság a megyei kormányhivatal TOP foglalkoztatási programokat népszerűsítő rendezvénysorozatának következő állomásain. Közel 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre a TOP programok megvalósítására a megyében, amelyből mintegy 2 800 fő támogatására van lehetőség. Maguk a foglalkoztatók több mint 2,9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak 2020 végéig.

Hódmezővásárhely után Kistelekre és Csongrádra látogat a héten a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat. A projekteket megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével a megyében élő álláskeresők helyben juthatnak munkához, megtartva ez által a helyi vállalkozások versenyképességét, foglalkoztatási képességét. A pályázati források elsősorban a megyében székhellyel rendelkező munkáltatók számára biztosítanak kedvező feltételeket olyan személyek foglalkoztatásához, akik munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

A roadshow keretében szervezett üzemlátogatás és az azt követő munkáltatói fórum a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (paktum) bemutatása mellett, a helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítását célzó programok keretében elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekre hívja fel a helyi cégek, vállalkozások figyelmét.

A rendezvények sajtónyilvánosak.

Kistelek 2018. március 21.

  • 9 órától üzemlátogatás: Kisteleki Házi Rétes Bt. (6760 Kistelek, Gőzmalom utca 19.)
  • 10 órától munkáltatói fórum: Kistelek Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal - Házasságkötő terem (6760 Kistelek, Árpád u. 1-3.)

Csongrád: 2018. március 22.

  • 10 órától üzemlátogatás: Larodo Légtechnikai Kft. (6640 Csongrád, Rév István utca 6.)
  • 11 órától munkáltatói fórum: Csongrád Város Önkormányzat Galéria nagyterem (6640 Csongrád, Kossuth tér 7.)
  •  

Bővebb információk a járási rendezvényekről, a TOP foglalkoztatási programban résztvevő cégekről:

A TOP programok keretében a megyében a megvalósításra közel 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből mintegy 2 800 fő támogatására van lehetőség. A foglalkoztatók több mint 2,9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak, várhatóan 2020 végéig. A maximális keretösszeg felhasználása érdekében a munkáltatók ezúttal is számíthatnak a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályainak munkatársaira, akik készséggel állnak a támogatás iránt érdeklődő foglalkoztatók rendelkezésre, illetve részletes tájékoztatást nyújtanak a programok kínálta támogatási formákról. A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

 

  • foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás
  • bérköltség támogatás
  • vállalkozóvá válást elősegítő támogatás
  • képzés

 

A projektek célja az adott területen lévő munkaerőpiac bővítése, a helyi célcsoporttagok elhelyezkedésének támogatása, valamint a helyi gazdaság fellendítése, a foglalkoztatás szintjének növelése. A rendezvények sajtónyilvánosak.

Az üzemlátogatások helyszínei:

Kistelek: Kisteleki Házi Rétes Bt.Kistelek, Gőzmalom utca 19.

A Kisteleki Házi Rétes Bt. egy családi vállalkozás, amelynek tevékenysége több mint 20 évre nyúlik vissza. Pipicz Zoltánné, a Bt. vezetője még édesanyjától tanulta a rétes készítés titkát, amelyet két lányának is igyekszik átadni. Legfőbb tevékenységük az adalékanyagoktól mentes házi és kézműves rétes készítése. Termékeik nem csak a járás gasztronómia kínálatát szélesítik, hanem megyei és országos rendezvények és kiállítások állandó résztvevői is. A vállalkozás a hosszú távú fennmaradás mellett kötelezte el magát, ezért termékválasztékuk folyamatos bővítésén dolgoznak. Jelenleg 5 fő foglalkoztatását biztosítják, mely létszám időszakosan 2-3 fővel bővül. Pipicz Zoltánné elmondta, hogy sikerességük egyik kulcsa a megfelelő minőségű termékek készítése. „A jó rétes titka az alapanyag minősége, legyen szó a tésztában lévő lisztről, vagy a töltelékben lévő gyümölcsről.”A kezdeti klasszikus 5 féle rétes kínálat mára már több mint 20 féle ízesítésűre bővült. Jelenleg diabetikus és tejmentes rétest is készítenek, távlati céljuk a lisztérzékenyek számára is fogyasztható rétes készítése.A Kisteleki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársaival folyamatos kapcsolatban állnak, munkaerőigényeik, támogatási kérelmeik kapcsán példaértékű munkakapcsolat alakult ki.

Csongrád: Larodo Légtechnikai Kft.6640 Csongrád, Rév István utca 6.

A Cég 1989-ben alakult családi vállalkozásként. Központi gyártó és kereskedelmi telephelyük Csongrád Ipari Parkjában helyezkedik el. A gyártás fő elemei egy 800 m2-es üzemcsarnokban történnek, míg további 1200 m2-en raktározzák az általuk forgalmazott alapanyagokat, szerelési anyagokat és egyéb berendezéseket. Folyamatosan gyártanak az egész ország területére és külföldre is. Kereskedelmi tevékenységük biztosítja a légtechnikai munkák egyéb alkatrészeinek, szerelési anyagainak a kiszolgálását, illetve a légtechnikai gyártás során használatos egyéb alapanyagok forgalmazását is. A jó minőség megőrzése érdekében folyamatosan fejlesztik a termékeiket, gépparkjukat. Fő szolgáltatásaik közé tartozik a lézervágás, élhajlítás, hegesztés, lemezalkatrészek gyártása. Jelenlegi foglalkoztatott létszámuk: 30 fő.

Szeged, 2018. március 20. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata