Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Hódmezővásárhelyen indul a TOP programok népszerűsítése - Sajtómeghívó
2018.02.14, szerda

Hódmezővásárhelyen indul a TOP programok népszerűsítése - Sajtómeghívó

Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának, ahol a TOP 6.8.2-15-HM1-2016-00001 program keretében aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a helyi cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Foglalkoztatási Osztálya, a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat, valamint a Paktumiroda a partnerségi együttműködés jegyében.

A program a helyi munkaerő-piaci helyzet javítását célozza, ezért az uniós pályázati forrás elsősorban a hódmezővásárhelyi székhellyel rendelkező munkáltatók számára biztosít kedvező feltételeket - kizárólag hódmezővásárhelyi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező - olyan személyek foglalkoztatásához, akik munkaerő piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

Az első, 2018. 02. 15-én megtartott hódmezővásárhelyi fórumot követően a megye valamennyi járásába ellátogat a fórumsorozat, ahol minden esetben a helyben elérhető támogatási lehetőségek kerülnek előtérbe.

A „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása” elnevezésű program keretében mindösszesen 821 millió forint áll rendelkezésre, amelyből mintegy 562 fő támogatására van lehetőség. A foglalkoztatók közel 576 millió forint támogatásra pályázhatnak, várhatóan 2021. június 24-ig.

A maximális keretösszeg felhasználása érdekében, a munkáltatók ezúttal is számíthatnak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársaira, akik készséggel állnak - a támogatás iránt érdeklődő foglalkoztatók részére - rendelkezésre, illetve részletes tájékoztatást nyújtanak a program kínálta támogatási formákról.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

·foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás

·bérköltség támogatás

·vállalkozóvá válást elősegítő támogatás

·képzés

 

A projekt célja az adott területen lévő munkaerőpiac bővítése, a helyi célcsoporttagok elhelyezkedésének támogatása, valamint a helyi gazdaság fellendítése, a foglalkoztatás szintjének növelése.

A fórum Hódmezővásárhelyen kezdődik február 15-én, 09:00 órától a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. (6800 Hódmezővásárhely, Ady Endre u. 14.) A rendezvényen köszöntőt mond dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

A rendezvény sajtónyilvános.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata