Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Kopjafát avat Nyerges-tetőn és az idei Tusványos egyik előadója lesz dr. Juhász Tünde
2018.07.23, hétfő

Kopjafát avat Nyerges-tetőn és az idei Tusványos egyik előadója lesz dr. Juhász Tünde

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulója alkalmából helyez el kopjafát a Hargita megyei Nyerges-tetőn a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Az emlékhely új mementóját dr. Juhász Tünde avatja július 25-én, helyi idő szerint 11:30-kor. A megyei kormánymegbízott részt vesz a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programján is, Tusnádfürdőn.

A legnagyobb nemzetpolitikai tábort idén július 24 és 29 között, Szenvedélyünk Tusványos mottóval rendezik. A szervezők ezúttal is olyan időszerű politikai és közéleti témákat kínálnak a látogatóknak, ami érdekli az erdélyi magyarokat. Több olyan beszélgetés lesz, ami Európa, ezen belül Közép-Kelet-Európa jövőjét járja körül, ugyanakkor közelebb kerülnek a nemzetpolitikai és gazdasági, valamint a kárpát-medencei térség sorsát érintő kérdések. Az említett témaköröket rangos meghívottak, szakértők, magyar kormányzati képviselők, elemzők járják körül.

 

Dr. Juhász Tünde a Magyar-lengyel kapcsolatok közép-európai kontextusban című panelbeszélgetésben vesz részt július 25-én 13 órától, a Bánffy Miklós sátorban.

Szeged, 2018. július 23.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata