Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV
2017.10.03, kedd

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV

Makón indul a megyei céglátogatások sorozata

Több éves hagyománya van annak, hogy a PÁV rendezvénysorozata jóval a kiállítás és vásár előtt kezdődik - ilyenkor több mint egy hónapon keresztül üzem- és telephely látogatásokon vesznek részt hetedikes-nyolcadikos, valamint középiskolás diákok, szerte a megyében. Idén is óriási érdeklődés mutatkozik a programelem iránt, így több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillanthasson valamely szakma mindennapjaiba. Idén a „Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged rendezvénysorozat november 16. és 18. között kerül megrendezésre.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig a következő időszakban. Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Kisteleken, Csongrádon, Szentesen, Makón és Mindszenten gazdagodhatnak tapasztalatokkal a fiatalok.

Az első látogatásra 2017. október 5-én 11 órakor kerül sor Makón, a nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Váll-Ker Kft. Honvéd utcai telephelyén (Makó, Honvéd u. 6/a). Az eseményen részt vesz dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott, Farkas Éva, Makó polgármestere; Nemesi Pál, a kamara elnöke; valamint Árva Nagy Sándorné, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetője is.

A sajtónyilvános üzemlátogtás végén a PÁV idei rendezvénysorozatáról dr. Juhász Tünde kormánymegbízott ad tájékoztatást, míg Nemesi Pál, a kamara elnöke a gazdasági önkormányzat pályaorientációs tevékenységét mutatja be. A látogatáson látottakkal kapcsolatos kérdésekre pedig a Váll-Ker Kft. képviselője válaszol.

Szeged, 2017. október 3.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata