Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Makóra érkezik a TOP programokat népszerűsítő fórumsorozat, üzemlátogatással
2018.05.02, szerda

Makóra érkezik a TOP programokat népszerűsítő fórumsorozat, üzemlátogatással

Makó ad otthont a TOP programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat utolsó állomásának. A TOP-5.1.2-15-CS1-2016-00002 - Makói paktum - helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása elnevezésű projekt az aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekre hívja fel a helyi cégek, vállalkozások figyelmét, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a makói önkormányzat, valamint a Paktumiroda a partnerségi együttműködés jegyében.

A makói fórum, a Korona Konferencia Központ (6900 Makó, Széchenyi tér 10.) földszinti dísztermében 2018. május 2-án, szerdán 8.30-tól kezdődik. A rendezvényen köszöntőt mond dr. Juhász Tünde kormánymegbízott. Ezt követően, 10.30-tól a Continental csoport makói telephelyén (6900 Makó, Rákosi út 3.) Nagy Mihály ügyvezető segítségével üzemlátogatáson ismerhetik meg a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. működését.

A rendezvény sajtónyilvános!

A makói paktumban 474 millió forint áll rendelkezésre, amelyből mintegy 350 fő támogatása lehetséges. A foglalkoztatók közel 340 millió forintra pályázhatnak, várhatóan 2020. június 30-ig. A pályázatok kitöltésében a munkáltatók ezúttal is számíthatnak a Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársaira, akik részletes tájékoztatást nyújtanak a program kínálta támogatási formákról.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

  • foglalkoztatás bővítés
  • bértámogatás
  • bérköltség támogatás
  • vállalkozóvá válást elősegítő támogatás
  • képzés

A projekt célja az adott térség gazdaságának fellendítése, foglalkoztatási szintjének növelése, amely hozzá járul a lakosság életszínvonalának emelkedéséhez.

Bemutatkozik a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft.A Continental AG 1871-ben alapított technológiai vállalat, amely biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozásnak. Jelenleg a cégcsoport több mint 233 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 56 országban. A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon 6 gyárral és 1 gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal. Bérelt munkaerővel együtt mintegy 8 ezer munkavállalót foglalkoztat. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, amely 2 telephelyével és a csaknem 3 700 fős létszámával a vállalatcsoport legmeghatározóbb és legnagyobb tagja. A vállalat makói telephelyét, - amely addig a Phoenix AG tulajdonában volt, - 2004-ben a Continental AG felvásárolta, így attól kezdve a makói telephely a ContiTech AG leányvállalataként elégíti ki a vevők igényeit. 2017 óta Makón működik üzleti egységük kollaboratív robot fejlesztőközpontja. Ez azt jelenti, hogy a roppantó,- és bélyegző robotok mellett most már kollaboratív robotokkal is dolgoznak, amelyek számát gyors ütemben tervezik növelni, így tudják az autóipari beszállító cégek közti kiélezett versenyben megtartani vezető pozíciójukat. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata