Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Mobil kormányablakkal érkezik az idősek napjára a kormányhivatal
2016.09.14, szerda

Mobil kormányablakkal érkezik az idősek napjára a kormányhivatal

A Nagymágocsi Kastélyotthon lakóinak ügyintézését könnyítik

Szeptember 15-én, csütörtökön rendezi az Aranysziget Otthon Nagymágocsi Kastélyotthona hagyományos, Idősek napi programját. Erre az alkalomra érkezik az intézménybe az a mobilizált kormányablak, amellyel egy hétig a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai járják a megyét és viszik helybe az ügyintézés lehetőségét. A kastélyotthon 300 lakója között több olyan idős és beteg ember van, akinek személyi okmánya lejárt, és akiknek az ügyintézéshez a Szentes Járási Hivatal Kormányablakát kellene felkeresni a csere miatt. Nekik, valamint az ott dolgozóknak is segít az ügyfélszolgálati busz, amely holnap reggel 8 órára érkezik a kastélyotthon parkjába, hogy a rendelkezésre álló négy órában lehetőséget nyújtson az okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, helyben.

Az Idősek napi rendezvényt hosszú évek óta mindig szeptemberben tartja az otthon, ilyenkor ugyanis még általában szép az idő, így az intézmény minden lakója részese lehet a szabad téri ünnepségnek, programoknak. Ilyenkor a lakók rokonai, ismerősei is ellátogathatnak ide, hogy együtt ünnepeljenek, és ismerkedjenek a bent zajló élettel. A megyei kormányhivatal a helyi ügyintézés biztosításával járul hozzá a rendezvény sikeréhez. A mobil ügyfélszolgálat 8 órától 12 óráig áll az ellátottak és gondozóik rendelkezésére.

A hagyományos megnyitó ünnepség 10 órakor kezdődik, amelyre ellátogat Farkas Sándor országgyűlési képviselő és dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott is.

A rendezvényre a sajtó munkatársait is várják.

 

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata