Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Mobil Kormányablakkal SZIN-esít a Kormányhivatal
2016.08.23, kedd

Mobil Kormányablakkal SZIN-esít a Kormányhivatal

"Fesztiválhivatalt" nyit négy napra a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóinak a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Körös-Toroki napokon már bemutatott és kipróbált mozgó kormányablak települ ki a Civil falu területére, ezzel is növelve a helyszínen nyújtható szolgáltatások számát. A KEKKH Mobilizált Ügyfélszolgálata képes az ország bármely pontján biztosítani az okmányirodákban, kormányablakokban megszokott ügyintézést.  Az idő- és térbeli korlátokat áthidaló mobilizálható ügyfélszolgálatnak köszönhetően a SZIN-es "Fesztiválhivatalban" többek között például személyigazolványt, útlevelet is lehet majd igényelni.

Ez lesz az ötödik alkalom, hogy kihelyezett szolgáltatásokkal jelenik meg a nyárzáró buliként is ismert Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényén a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A szokásoknak megfelelően ezúttal is a fiatalok munkavállalásával, az egészséges életmóddal, a jogosítvány megszerzésével, az internetes vásárlással és az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos tájékoztatással, tanácsadással várják a fesztiválozókat sőt a Szeged Járási Hivatal tevékenységét is ismertetik. Az ötödik évben azonban olyan szolgáltatással bővítik a kihelyezett ügyfélszolgálat kínálatát, amely egyedülálló ügyintézési lehetőséget biztosít a fiatalok számára.   

Az idei érdekesség, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által működtetett mobil ügyfélszolgálat is jelen lesz a Kormányhivatali standnál és így lehetőséget teremt a kormányablak szolgáltatások helyszíni elérésére- tehát akár személyi okmány ügyintézésre is sor kerülhet. Az elmúlt évek online közigazgatási fejlesztései már sok százezer ügyintézésnél tették szükségtelenné a hivatalokban való személyes megjelenést. A KEKKH célja az, hogy az elektronikus közigazgatás nyújtotta új, kényelmesebb hivatali ügyintézési módokat a Szegedi Ifjúsági Napokon megjelenő fiatalokkal is megismertesse, ezért a mobil ügyfélszolgálat mellett érdekes programokkal várják az érdeklődőket. A fesztiválozók egy ipadeken megjelenő kvízjátékkal és egy interaktív társasjátékkal tesztelhetik a közigazgatás személyes, telefonos és online ügyintézési folyamataival kapcsolatos tudásukat. Lehetőségük lesz arra is, hogy kirakják az új eSzemélyit puzzle-ből. A "Fesztiválhivatal" egyébként minden nap 12-től 19 óráig fogadja majd az ügyfeleket.

A kihelyezett ügyfélszolgálat szolgáltatásait sajtóeseményen mutatja be dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és Nagy Lajos, a KEKKH Közszolgáltatási Elnökhelyettese, Erdős Norbert Európai Parlamenti képviselő jelenlétében. A sajtóeseményre a SZIN területén, a Civil Faluban található kormányhivatali sátornál kerül sor, 2016. augusztus 24-én, 14:00 órakor.