Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Munkáltatói fórum és üzemlátogatás diákokkal a Plasma Tech Kft-nél
2016.05.11, szerda

Munkáltatói fórum és üzemlátogatás diákokkal a Plasma Tech Kft-nél

Csütörtökön, Csongrádon folytatódik a GINOP road show

 

Csongrádon rendhagyó módon, egy vállalkozás ad helyet annak a munkáltatói fórumnak, amelyre a járási hivatal foglalkoztatási osztálya invitálta a környék munkáltatóit, hogy megismerjék GINOP 5.1.1-15 „Út a munkaerőpiacra” program részleteit. A Plasma Tech Kft örömmel vállalta fel a házigazda szerepét, és nem csak a környék érdeklődő vállalkozóit, de még egy olyan diákokból álló csoportot is fogad az üzemlátogatáson, akik kiemelten érdeklődnek a robotika iránt. A cég, amelynek fő tevékenysége a CNC lézer és CNC plazmavágó berendezések gyártása a most népszerűsítendő programnak köszönhetően már két új munkatársat foglalkoztat.

 

A program minden járási székhelyen két részből: egy vállalkozói fórumból és egy üzemlátogatásból áll, és a célja az, hogy felhívja a figyelmet a pályázat keretében lehívható, foglalkoztatást segítő támogatásokra. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett esemény a következő hetekben minden járási székhelyre eljut, a második állomás május 12-én, Csongrádon lesz.   

Reggel 9-kor üzemlátogatással kezdődik dr. Juhász Tünde kormánymegbízott csongrádi programja a vállalkozás telephelyén, ahol Ladányi Béla cégvezető kalauzolásával a Batsányi Gimnázium 15 - robotikával kiemelten foglalkozó - diákjával együtt megtekintik a lemezipari célgépeket gyártó vállalkozás Fiber Lézer munkaállomását.

A munkaterület megtekintése után a konferenciateremben tájékoztatják a sajtó munkatársait arról a foglalkoztatási segítő programról, amelynek célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek visszavezetése a nyílt munkaerő-piacra, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. Az erre három év alatt rendelkezésre álló megyei forrás összege jelenleg összesen 3,973 Mrd forint, a projekt keretében 3.973 fő támogatását tervezi a hivatal.  Hogy mit jelent ez Csongrád járás tekintetében - mekkora összeget illetve hány bevonandó személyt és mindezt hogyan tehetik a vállalkozók és  a munkavállalók – erről hallgatnak meg tájékoztató előadást az érdeklődők a 10 órakor ugyanitt kezdődő fórumon, amelyet dr. Juhász Tünde nyit meg.

 

Időpont: 2016. május 12. 9:00

Helyszín: Aeroprodukt Kft. épülete ( 6640 Csongrád, Szegedi út 1.)

 

A rendezvény részletes programja és  plakátja letölthető a mellékleteknél. A sajtónyilvános eseményre várjuk a szerkesztőségek munkatársait.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata