Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Nemzeti est és ünnepi megemlékezés március 15. alkalmából
2016.03.16, szerda

Nemzeti est és ünnepi megemlékezés március 15. alkalmából

Átadják a díszpolgári címet és a sajtódíjat

 

Idén is együtt ünnepel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal.  A két szervezet koszorúzással és Nemzeti esttel tiszteleg a történelmi esemény hősei, és a jelenkor kiválóságai előtt: a nemzeti ünnep alkalmából, 2016. március 14-én hétfőn, 15:30-tól megemlékezést tartanak Klauzál Gábor, reformkori politikus szobránál a Várkertben, 17 órától pedig átadják megyei kitüntetéseket a Móra Ferenc Múzeum dísztermében. A Csongrád Megye Díszpolgára címet idén Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke veheti át, a Csongrád Megye Sajtódíja elismerést pedig Kisimre Ferenc újságíró kapja.

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából mond ünnepi beszédet B. Nagy László, országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa a Móra Ferenc Múzeum Stefánia felőli oldalánál található Klauzál Gábor szobornál 15:30-tól. Az eseményt az emlékezők az első független kormány mezőgazdasági, ipari és kereskedelmi minisztere szobrának megkoszorúzásával zárják. Az ünnepi program ezt követően a múzeum épületében folytatódik, a megye által alapított díjak átadásával.

 

A 17:00 órakor kezdődő Nemzeti esten Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke adja át a megye kiválóságait elismerő kitüntetéseket: a Csongrád megye Közművelődéséért, a Csongrád megye Civil szervezete díjakat, valamint Csongrád megye Sajtódíját és a Csongrád megye Díszpolgára címet.

A Nemzeti esten köszöntőt dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, ünnepi beszédet dr. Zakar Péter történész, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola dékánja mond. A díszpolgári címmel kitüntetett Kondé Lajos, pasztorális helynök életútját Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért felelős Államtitkárság helyettes államtitkára méltatja. Az ünnepi műsorban közreműködik a Népzenei kamaraműhely - a Dugonics András Piarista Gimnázium kamaraegyüttese Fábri Géza népzenész, kobzos vezetésével.

Az esemény zártkörű, ugyanakkor sajtónyilvános, amelyre várjuk a szerkesztőség munkatársait is.

 

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata