Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Ombudsmani sajtótájékoztató Szegeden
2018.05.30, szerda

Ombudsmani sajtótájékoztató Szegeden

Tisztelt Szerkesztőség!

 

 

 

Mint ahogyan arról korábban hírt adtunk, az alapvető jogok biztosa, dr. Székely László 2018. június 5-én és 6-án Csongrád megyében folytatja a panasznapok sorozatát. Az ombudsman és helyettesei a munkalátogatás tapasztalatait sajtótájékoztatón összegzik.

Az ombudsmani tevékenység egyik tapasztalata, hogy nem mindenki tud panaszával a szokásos módokon (útmutató: http://www.ajbh.hu/panasz-benyujtasa) a Biztoshoz fordulni. Ezért az ombudsman munkatársaival együtt a megyeszékhelyeken panasznapokat tart, ahol sor kerülhet személyes találkozásra a panaszosokkal. Az immár hagyományos kezdeményezés egyik fontos célja az, hogy az állampolgárok közvetlenül is kérhessék az alapvető jogok biztosának segítségét, amennyiben úgy látják, hogy valamely hatóság vagy közszolgáltató szerv sérelmet okozott nekik, és azt nem követte elfogadható megoldás.

 

A megyével kapcsolatos alapjogi vizsgálataikról és a látogatás tapasztalatairól dr. Székely László alapjogi biztos és munkatársai: dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes sajtótájékoztató keretében számolnak be, melynek

 

 

 

időpontja:     2018. június 6. 11 óra,

 

helyszíne:      Szeged, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületének Csanád terme ( Szeged, Rákóczi tér 1.)

 

 

 

Kérjük, ha a szerkesztőség munkatársa részt kíván venni a sajtóeseményen, azt válaszlevélben előzetesen jelezze, legkésőbb 2018. június 4-én 16 óráig.  

 

Szeged, 2018. május 30.