Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Szeged járásban is van lehetőség a helyi foglalkoztatás bővítésére
2018.03.26, hétfő

Szeged járásban is van lehetőség a helyi foglalkoztatás bővítésére

Üzemlátogatással és munkáltatói fórummal népszerűsíti a kormányhivatal a TOP együttműködési paktumot

Fűszerpaprika magolajat is készít az a szőregi magyar tulajdonú vállalkozás, ahová holnap, március 27-én ellátogat a TOP foglalkoztatási programokat népszerűsítő rendezvénysorozat. Szeged és járása is jól járhat, ha minél több helyi vállalkozás és munkaadó él a megyei szinten rendelkezésre álló 3,5 milliárd forintnyi támogatás kínálta lehetőséggel. A programnak köszönhetően mintegy 2 800 fő munkához jutását tudják segíteni a konzorciumi partnerek. Maguk a foglalkoztatók több mint 2,9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak 2020 végéig.

Hódmezővásárhely, Kistelek és Csongrád után holnap Szegeden népszerűsíti a TOP foglalkoztatási programokat a megyei kormányhivatal. A roadshow keretében megrendezett üzemlátogatással és munkáltatói fórumsorozattal a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési programra (paktum) hívják fel a figyelmet, amelynek köszönhetően a helyi cégek, vállalkozások foglalkoztatást elősegítő támogatáshoz juthatnak. A pályázati források elsősorban a megyében székhellyel rendelkező munkáltatók számára biztosítanak lehetőséget olyan személyek foglalkoztatásához, akik munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

A maximális keretösszeg felhasználása érdekében a munkáltatók ezúttal is számíthatnak a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályainak munkatársaira, akik készséggel állnak a támogatás iránt érdeklődő foglalkoztatók rendelkezésre, illetve részletes tájékoztatást nyújtanak a programok kínálta támogatási formákról.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

  • foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás
  • bérköltség támogatás
  • vállalkozóvá válást elősegítő támogatás
  • képzés

 

Az üzemlátogatás március 27-én holnap reggel 9 órakor kezdődik, a Rubin Kft telephelyén: Szeged (Szőreg), Szerb u. 173. 9.00 bejárat a Gőzmalom u. 2. szám felől

A munkáltatói fórum időpontja 10:30, helyszíne pedig a Csongrád Megyei Kormányhivatal földszinti nagyterem (6722 Szeged, Rákóczi tér 1.)

A rendezvények sajtónyilvánosak.

Tájékoztató az üzemlátogatás helyszínéül szolgáló vállalkozásról:

 

RUBIN Kft.

6771 Szeged (Szőreg), Szerb u. 173. 9.00 bejárat a Gőzmalom u. 2. szám felől

Az 1992-ben alapított cég először fűszerpaprika őrlemény gyártásával foglalkozott, melyet 1994-től a levesporok alapanyagát adó fűszerpaprika dara előállításával egészítettek ki. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 2013-tól fűszerpaprika magolaj értékesítésével bővítette a tevékenységi körét, amely 2018-ban díjnyertes termék lett. A Kft. egyaránt képviselteti magát belföldön és külföldön is, árbevételének 70%-a exportból származik.

Küldetésük, hogy visszaszerezzék „A MAGYAR” „ A SZEGEDI PAPRIKA” presztízsét és mindenki számára elérhetővé tegyék kiváló minőségű termékeiket. Nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerbiztonságra, az élelmiszeripari minőségbiztosításra. Önálló labor háttérrel rendelkeznek, amellyel biztosítják, hogy minden paraméterében ellenőrzött termék kerüljön vevőikhez. Terveik között szerepel, hogy bővítik a kiskereskedelem számára kiszerelt termékek gyártását és forgalmazását.

 

Szeged, 2018. március 26.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata