Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Tízmilliárd forint összegű támogatás az adminisztratív terhek csökkentése érdekében
2017.10.09, hétfő

Tízmilliárd forint összegű támogatás az adminisztratív terhek csökkentése érdekében

A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását informatikai fejlesztésekkel fogja támogatni az a most induló program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot teremti meg. A Miniszterelnökség, a Csongrád Megyei Kormányhivatal (konzorciumvezető), az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködése keretében megvalósuló, KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00043 azonosítószámú, „A hatáskör átcsoportosításból adódó szakrendszeri integrációs feladatok” című projekt azt a célt szolgálja, hogy az ügyfelek és a közigazgatási szereplők adatigényeinek teljesítése gyorsabban valósuljon meg.

A fejlesztések eredményeképpen a társadalombiztosítási eljárásokban hatékonyabbá és átláthatóbbá válik az ügyintézés, egyszerűsödnek a munkafolyamatok és csökkennek az ügyfeleket terhelő adminisztrációs terhek is, hiszen a kormányhivatalon belül teljesül a szervezeti egységek közötti automatikus információáramlás. Mindennek köszönhetően a későbbiekben szélesebb körű, magasabb színvonalú szolgáltatások kiépítésére kerülhet sor. A projekt fizikai megvalósítása 2016. szeptember 1. és 2018. december 31. közötti időszakban történik, amelyre az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával tízmilliárd forintot fordítanak.

A projekt nyitórendezvényét, a konzorciumvezető Csongrád Megyei Kormányhivatal szervezi, 2017.október 12-én, 10:30-kor, Szegeden, a hivatal Rákóczi téri épületének a nagytermében. Az eseményen a konzorciumi partnereken kívül képviselteti magát minden megyei és a fővárosi kormányhivatal is.

Az ünnepélyes eseményt sajtótájékoztató előzi meg, amelynek keretében dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a megyei kormányhivatalnak a projektben betöltött szerepéről beszél, majd átfogó tájékoztatást ad a KÖFOP program keretében megvalósuló informatikai fejlesztésekről dr. Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára. A projekt szakmai tartalmát Zakar Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatal igazgatója ismerteti.

 

A sajtóesemény időpontja: 2017. október 12. 10:00

A sajtóesemény helyszíne: Csongrád Megyei Kormányhivatal III. emeleti sajtószoba

Szeged, Rákóczi tér 1.

A sajtóeseményen és a nyitórendezvényen lehetőség van egyéni interjúk, vágóképek, fotók készítésére.

 

 

Szeged, 2017. október 09.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata