Ön itt van:Főoldal»Hírek»A Kormányablak busz most az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít
2017.09.20, szerda

A Kormányablak busz most az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít

A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az egészségügyi ágazat. Az arra jogosult egészségügyi személyzet hamarosan elektronikus úton fogja tudni figyelemmel kísérni a betegutat, hozzáférése lesz a gyógyulást segítő információkhoz, adatokhoz. A korszerűsítés alapja az e-személyi, amely megteremti a biztonságos csatlakozást az arra jogosult egészségügyi személyzetnek a Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez. Zakar Péter, a kormányhivatal igazgatója tegnap Hódmezővásárhelyen, a kórház udvarán felállított Kormányablak busz mellett elmondta: a Kormányhivatal a megyében közel 5500 érintettet szolgál ki ilyen módon: Szegeden szombati nyitva tartással, Deszken és Szentesen pedig szintén a busz kitelepülésével biztosítja a soron kívüli e-személyi igénylését annak érdekében, hogy segítse a gyógyítás fejlődésének ügyét.

A Csongrád megyei Kormányhivatal már két hónapja úton lévő Kormányablak busza eddig 54 Csongrád megyei helyszínre vitte el az ügyintézés lehetőségét mintegy 1100 ügyfélnek megadva a módot arra, hogy ne kelljen a járásközpontba elutaznia személyi okmányai megújítása miatt. A következő napokban egy kampányban vesz részt a mozgó ügyfélszolgálat: a kormányhivatalok kiemelt feladata ugyanis segíteni azt, hogy az arra jogosult egészségügyi dolgozók a november 1-i határidő előtt e-személyi igazolvánnyal rendelkezzenek Ez az okos okmány a feltétele annak, hogy az orvosok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez belépési azonosító útján csatlakozzanak és hozzáférhessenek a gyógykezelést segítő információkhoz, vagy például e-receptet írhassanak, vizsgálati adatokat nyerjenek.

A héten Hódmezővásárhelyen, a kórház udvarán segítette a busz az e-személyi ügyintézést, így a dolgozóknak a munkahelyüket sem kellett elhagyni emiatt. Dr. Kallai Árpád igazgató a sajtó jelenlétében mondott köszönetet mind a hódmezővásárhelyi, mind pedig a makói járási hivatalnak azért, hogy soron kívül, egyéni időpontra érkezve szolgálják ki az egészségügyi dolgozókat. Azt, hogy pontosan milyen célt szolgál ez az informatikai korszerűsítés, dr. Havasi Katalin, a kórház orvosigazgatója mondta el a sajtó megjelent munkatársai előtt. Hallgassa meg dr Havasi Katalin tájékoztatását a mellékelt hangfájlból!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata