Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan
2021.03.30, kedd

Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan

Tájékoztatjuk a Családvédelmi Szolgálatot (a továbbiakban: CSVSZ) igénybe vevő ügyfeleket, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a családtervezési és az ifjúsági tanácsadás távkonzultáció keretében történik.

A terhesség-megszakítás szándékával az ún. első tanácsadásra („A” tanácsadásra) jelentkezők esetében is lehetőség van előjegyzéssel (időpontfoglalással) egybekötött távkonzultációra abban az esetben, ha Ön vállalja személyazonosságát.

Kollégáink csak a legszükségesebb dokumentumokra rögzítik a személyes adatait.

Amennyiben Ön a terhesség-megszakítási szándékát fenntartja, az „A” tanácsadáson történő részvételét igazoló dokumentum hiányában ugyanehhez a CSVSZ-hez kérhet és kaphat időpontot a második (ún. „B”) tanácsadásra.

A terhesség-megszakítás kérelmezésének (”B” tanácsadás) feladatai mind olyanok, amelyekhez személyes közreműködése szükséges, ettől eltekinteni jelenleg nem lehet.

Éppen ezért saját és mások egészségének védelme érdekében kérem, tartsa be az alábbiakat:

  • Fontos, hogy a személyes megjelenések alkalmával, előjegyzés alapján a tanácsadásra pontosan érkezzenek! (Ezzel csökkentve annak esélyét, hogy a tanácsadóban másokkal várakozni kényszerüljenek.)
  • A tanácsadásra csak az érintett, illetve kiskorú esetén annak törvényes képviselője érkezzen meg!
  • Ha náthásak, köhögnek, légúti panaszaik vannak, feltétlenül viseljenek szájmaszkot!

 

(Ebben lépjenek be a CSVSZ várójába és a tanácsadó helyiségbe is!)