Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Fókuszban a gyermekvédelmi jelzőrendszer
2017.03.21, kedd

Fókuszban a gyermekvédelmi jelzőrendszer

Öt év alatt 1000 hallgató az áldozatvédelmi kurzuson

Továbbra is töretlen érdeklődés mellett folyik a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán az áldozatvédelmi és megelőzési ismereteket közvetítő prevenciós kurzus, amelyre ebben a tanulmányi félévben 117 hallgató jelentkezett. Így az öt év alatt összesen eléri az ezret azoknak a száma, akik részt vettek a képzésben. A holnapi foglalkozás középpontjába a gyermekvédelmi jelzőrendszer kerül, amelynek mindannyian részei lehetnek a diploma megszerzése után, védőnőként, szociális munkásként vagy diplomás ápolóként. A kurzuszárón részt vesz és előadást tart dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla a Szegedi Járási Hivatal vezetője is. 

A 2012-ben indult két éves - Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében (TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0023) pályázat fenntartási időszakában a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint projektgazda továbbra is kiemelt figyelmet fordít a pályázat eredményeinek megőrzésére.A hallgatók körében évek óta igen népszerű kurzus is a projekt keretében valósult meg.

Az órákon dr. Szilágyiné Bay Lujza nyugalmazott r. alezredes, a pályázat szakmai vezetője irányításával az aktuális megelőzési ismereteken túl egyes részterületekre is koncentrálnak. Egy évvel ezelőtt például a kormányhivatal „Az év áldozatsegítője” címmel kitüntetett munkatársa, Nagyné dr. Palócz Gabriella tartott előadást a fiataloknak, most dr. Holubán Csilla, járási hivatalvezető beszél majd a gyermekvédelmi jelzőrendszer működéséről. A gyakorlatorientált képzés fő célja ugyanis az, hogy a fiatal szakembereket felkészítse azokra a feladatokra, amelyek a szociális szférában várják őket, a diplomaszerzés után.

A 2017. március 21-i előadáson dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a közigazgatás átalakításáról, azon belül a hivatal szociális és gyámügyi területeiről ad átfogó képet, ezt követően tartja meg előadását a járási hivatal vezetője.  

Az előadás 16:00 órakor kezdődik a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának Bal fasor 39-45 szám alatti épületében.

A sajtónyilvános előadás előtt 15:45-től 16:00 óráig a sajtó munkatársainak rendelkezésére áll a témában:

  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott,
  • dr. Joó Gabriella a kar oktatási dékánhelyettese,
  • Szilágyiné dr. Bay Lujza a kurzus vezetője, és
  • dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője.

 

Szeged, 2017. március 20.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata