Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Haditorna diákoknak – megyei sportverseny a honvédelem jegyében, Szegeden
2017.10.10, kedd

Haditorna diákoknak – megyei sportverseny a honvédelem jegyében, Szegeden

Országos Haditorna Verseny az elnevezése annak a programnak, amelyet a honvédelmi miniszter indított útjára 2013-ban, és amelynek célja a társadalom és a honvédelem kapcsolatának erősítése. Ennek szellemében rendezik meg október 11-én, Szegeden a megyei szintű honvédelmi versenyt a középiskolások körében. A versenyszámok az edzettségre és a katonai alapismeretekre épülnek. Csongrád megyében 15 csapat nevezett a megmérettetésre, az ötfős csapatok holnapi küzdelme alapján dől el, hogy melyik iskola csapata jut tovább az országos döntőbe.

A kezdeményezés elsősorban a középiskolás korosztályt igyekszik elérni a sport és az egészséges életmód népszerűsítésén keresztül. Az egész országra kiterjedő mozgalom a honvédelem ügyét a lehető legszélesebb körben szeretné megismertetni, és a hozzá szorosan kapcsolódó értékeket közvetíteni.

A versenyeket a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságok szervezik országszerte. A csaknem egész napos haditornát, amelyre Csongrád megye öt településéről 76 diák érkezik, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke nyitja meg délelőtt 9 órakor, a Szegedi Vasutas Sportegyesület komplexumában (SZVSE pálya, Szeged, Kossuth Lajos sgrt. 74/C) . Az eredményhirdetés 14:00 órakor lesz ugyanott, a díjakat is a kormánymegbízott adja át.

Szeged, 2017. október 10.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata