Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Önkéntesen a tiszta környezetért - technikai információk a csatlakozóknak
2018.04.13, péntek

Önkéntesen a tiszta környezetért - technikai információk a csatlakozóknak

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal feladatának érzi a lakosság és a területünkön működő gazdálkodó szervezetek irányában a környezettudatos szemléletformálást, ezért idén tavasszal a Föld napja alkalmából „Önkéntesen a tiszta környezetünkért” mottóval hulladékgyűjtési akciót szervez a lakosság bevonásával.

A hivatal munkatársai 2018. április 21-én, szombaton Szeged több pontján fognak szemetet gyűjteni a közterületekről, amelyhez helyi lakosok is csatlakozhatnak. Bővebben erről ITT olvashatnak.

Technikai információk!

A zsákon és a védőkesztyűn túl - amelyet a szervező biztosít - csak olyan dolgokat hozzon magával, amelyekre szüksége lehet napközben. Ezek az enni- és innivaló, szúnyog- és kullancsriasztó, allergia elleni gyógyszer, vagy más gyógyszerek, esetleg saját használatban lévő vastagabb védőkesztyű. Célszerű még betenni a hátizsákba kézfertőtlenítőt, hogy amennyire csak tudja, óvja magát a fertőzésektől!

Kényelmes, sportos, laza ruhában jöjjön, olyanban, amilyenben jól érzi magát. Fontos, hogy a ruhája zárt és többrétegű legyen, hogy védje a bőrét a sérülésektől, és meg ne fázzon. Legyen Önnél a biztonság kedvéért egy esőkabát is, hogy meg ne ázzon, ha elered az eső. Vegyen zárt, csúszásmentes és vastag talpú lábbelit.

Az önkéntes hulladékszedés keretében alapvetően háztartási jellegű szemetet gyűjtünk, olyanokat, amelyek beleférnek a zsákba, és amelyek súlyától nem szakad az szét. Ha olyan szemétkupacot talál, ami nem számolható fel biztonságosan (éles, hegyes, balesetveszélyes stb.), jelezze a koordinátornak. Kérjük, ne tegyen a zsákba: akkumulátort, elemet, építési és bontási hulladékot, sittet, egyéb veszélyes anyagot. Ha ilyet talál, kérjük, szintén jelezze a koordinátornak.