Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét!
2017.03.22, szerda

Óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét!

Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya két programmal készül a Víz Világnapi rendezvényre. A  VÍZ VILÁGNAP megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ 1993 óta március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjának, felhívva a kormányok, civil szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz nélkülözhetetlen szerepére életünkben.

Március 22-én, szerdán, 9.00-14.00 között a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály munkatársa közreműködésével a Szegedi Vadaspark területén interaktív foglalkozásokon vehetnek részt az óvodások és iskolások játékkártyával, verskirakóval, környezetvédelmi totóval kiegészített programon, amelyek témája az ivóvízfogyasztás fontossága és a csapvíz, mint biztonságos élelmiszer. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

Az „Öreg Hölgy”, a Szent István téri műemlék víztorony ismét Nyílt Napokon várja az érdeklődőket a Víz világnapja alkalmából március 24-25-26-án (péntek, szombat, vasárnap).

Az állandó kiállítások mellett a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának ismeretterjesztő, egészségfejlesztés témájú tájékoztató anyagait is megtekinthetik a látogatók.

 

Szeged, 2017. március 22.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata