Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért
2017.09.19, kedd

Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala mint munkavédelmi- és munkaügyi hatóság kiemelt figyelmet fordít a prevencióra, a munkaerőpiaci szereplőkkel való partneri együttműködésre. Ezen szakmai célok jegyében tájékoztatjuk a tisztelt munkáltatókat a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” programhoz való csatlakozás lehetőségéről. A program célja a munkavállalók garanciális jogainak, valamint a tisztességes vállalkozások elismerésének biztosítása, a foglalkoztatás biztonságának és jogszerűségének növelése.

Az Együttműködést vállalók határozottan elzárkóznak a feketefoglalkoztatás minden megvalósulási formájától, vállalják, hogy lehetőség szerint az alapvető követelményeket meghaladó mértékben biztosítják munkavállalóik részére az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkakörülményeket és munkafeltételeket. Ugyanakkor pedig az együttműködés keretében olyan lehetőségekhez juthatnak a csatlakozó foglalkoztatók, mint például a helyszíni munkavédelmi tanácsadás lehetőségének biztosítása a Munkavédelmi Információs és Tanácsadó Szolgálat útján, az NGM által kiadott Munkavédelem és Biztonságtechnika című folyóirathoz való térítésmentes hozzájutás, illetve a munkaügyi tájékoztatás, felvilágosítás körébe tartozó kérdések soron kívül megválaszolása.

 

Amennyiben többet szeretnének megtudni a program nyújtotta lehetőségekről, a programhoz csatlakozás feltételeiről azt az alábbi elérhetőségen tehetik meg: 

http://www.ommf.gov.hu/ címen a „Partnerség” menüpont alatt, ahol a csatlakozáshoz szükséges partnerségi nyilatkozat is megtalálható, melyet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetnek meg.

 

 

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Szegedi Járási Hivatal

Foglalkoztatási és Fogyasztóvédelmi Főosztály

Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály

telefonszám: 62/680-540, e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.