Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»Szegeden folytatódott a foglalkoztatást támogató programok népszerűsítése
2017.06.28, szerda

Szegeden folytatódott a foglalkoztatást támogató programok népszerűsítése

A megyei roadshow, amelynek célja, hogy az aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a figyelmet ezúttal Szegedre érkezett. Ennek keretében dr. Juhász Tünde kormánymegbízott egy olyan munkáltatót is felkeresett, amely turisztikai és egészségügyi szolgáltatásokat egyaránt képes nyújtatni a vendégek számára a napfény városában. A Horváth Mihály utcai OÁZIS Rehabilitációs és Egészségfejlesztő Központ már részesült támogatásban a program keretében. 

A GINOP 5.1.1 projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők a munkavállalásra és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A nyári szünidő megkezdődött, azért különösen érdemes ismételten ráirányítani a munkáltatók és a fiatalok figyelmét a 2015. január 1-től elindult a GINOP 5.2.1-14 „Ifjúsági Garancia” elnevezésű kiemelt programra, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni.

A maximális keretösszeg felhasználása érdekében a hivatal munkatársai folyamatosan nyújtanak tájékoztatást a GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) és a GINOP 5.2.1 (Ifjúsági garancia) programok kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatóknak nyújtanak támogatást. A Szegedi Járási Hivatalban a programok indulása óta 400-nál is több munkáltató részesült támogatásban, ami 1.220 ügyfél elhelyezkedésének támogatását jelentette. A programba több mint 5.000 ügyfél támogatására van lehetőség Szeged Járásban.   

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott az OÁZIS Rehabilitációs és Egészségfejlesztő Központot kereste fel a roadshow keretében, melyet a Dél-alföldi Biopolsz Zrt. üzemeltet.

Ez az új rehabilitációs egészségügyi szolgáltató és szolgáltatásszervező vállalkozás Szegeden, a Horváth Mihály u. 5. szám alatt működik Az egészségturisztikai központ önálló turisztikai szolgáltatásai – szálláshely-szolgáltatás, turisztikai programcsomagok, rekreációs-wellness szolgáltatások – mellett helyben, önálló egészségügyi szolgáltatásokat is kínál. 

A vállalkozás egészségügyi, illetve turisztikai szolgáltató partnereivel együttműködve közösen kialakított szolgáltatás-csomagokat kínál, valamint aktív egészségturisztikai szolgáltatás-szervező tevékenységet valósít meg.

Alapvető célcsoportjukat a külföldi és belföldi gyógy-, wellness- és medical-wellness turizmusban érintettek alkotják. A feltöltődésre vágyó egészséges vendégek wellness-rekreációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe általuk, illetve egészségmegőrző program keretében állapotfelmérésen és tanácsadáson is részt vehetnek. A krónikus betegségben szenvedő, illetve a fájdalmak enyhítésére vágyó vendégek kivizsgálása és rehabilitációs ellátása is biztosított a központban.

A vállalkozás a GINOP 5. programból eddig összesen 2 fő támogatatásában részesült.