Ön itt van:Főoldal»Hírek»Kétszer annyi regisztrált látogató és kiállító vett részt az idei "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzén
2018.11.29, csütörtök

Kétszer annyi regisztrált látogató és kiállító vett részt az idei "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzén

 

2018 november 20-án az EURES Magyarország egy napra összehozta az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide, vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni. Ezen a napon az álláskeresés és munkaerő-toborzás leghatékonyabb módját próbálhatták ki ingyenesen a résztvevők az Európai Bizottság által működtetett European Job Days weboldalon (www.europeanjobdays.eu).

A látogatók pályázhattak, állásinterjúkra jelentkezhettek, videóchaten kapcsolatba léphettek a kiállító hazai cégek képviselőivel, HR- és toborzó munkatársaival, közvetlenül kérdezhettek a pozíciókról, vagy akár azonnali visszajelzést is kaphattak az álláspályázatukról.

Az esemény fókuszába idén is a külföldön élő magyar munkavállalók és fiatalok hazavonzása, a tehetséges és jól képzett munkaerő itthon tartása került. Az online börzén az álláskeresők elsősorban az IT, a kommunikáció, a pénzügy, az építőipar, a gépjárműipar, a turizmus, az egészségügy, gyógyszer- és vegyipar, valamint a szolgáltatói szektor magyarországi szabadon betölthető pozícióira pályázhattak.

Az érdeklődés a tavalyi eseményhez képest több mint kétszer nagyobb volt. Idén 1309 álláskereső látogató csatlakozott szerte a világból, hogy megtekintse és pályázzon a 119 kiállító magyarországi vállalat 731 állásajánlatára (1244 szabad pozíciójára). A kiállítóink között tudhattunk olyan ismertebb, nagyobb vállalatokat is, mint például a Magyar Suzuki Zrt, Siemens,  Waberer's, Nestlé, Alkaloida, Continental, Coop, Fornetti, Grundfos, Hauni, Hays, Hoya Lens, Schneider Electric, Trenkwalder, Univer, Deloitte, Randstad.

Az EURES Magyarország hálózat tanácsadói az online esemény alatt, melybe bekapcsolódtak az olasz és a horvát EURES-hálózat munkatársai is, folyamatos szakmai támogatást nyújtottak a résztvevőknek az álláspályázathoz, tájékoztatást adtak a magyar munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a mielőbbi magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.

A rendezvény sikere az EURES Magyarország hálózat, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, valamint a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztály EURES Nemzeti Koordinációs Iroda munkatársainak több hónapnyi előkészítő és szervező munkájának köszönhető.