Ön itt van:Főoldal»Hírek»Kézműves-foglalkozással és terápiás kutyákkal is várták a sérült fiatalokat a kormányhivatalban
2018.12.14, péntek

Kézműves-foglalkozással és terápiás kutyákkal is várták a sérült fiatalokat a kormányhivatalban

Együtt - Értük! címmel családi napot rendeztek tegnap a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében a fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családoknak.

A szegedi Gemma, a Klúg Péter iskola és az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetsége mintegy száz fiatalt hozott el a programra. A résztvevőket Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntötte. Az alaptörvényből idézve kiemelte, az emberi lét alapja az emberi méltóság, amelyhez a fogyatékkal élőknek is joguk van. Mint elmondta, Csongrád megyében 4800 család kap emelt összegű családi pótlékot, ezek közül 3100 családban 18 éven aluli beteg gyermeket nevelnek.

Az egész napos rendezvényen kézműves-foglalkozással és terápiás kutyákkal várták a fiatalokat. A felnőttek meseterápiás előadáson és elsősegélynyújtó tanfolyamon vehettek részt, illetve bemutatták számukra azt a kiadványt, amely a sérült gyermekeknek járó állami juttatásokat gyűjtötte egybe.

Délelőtt a Gemma-iskola tanulói adtak karácsonyi műsort, délután pedig hallássérült fiataloknak és a Király-Kőnig Péter Zeneiskola növendékeinek közös, adventi hangulatú fellépése zárta a rendezvényt.

Forrás: delmagyar.hu