Ön itt van:Főoldal»Hírek»Kormányhivatal: gyűjtéssel segítettek a nehéz sorsú gyerekeken
2018.09.04, kedd

Kormányhivatal: gyűjtéssel segítettek a nehéz sorsú gyerekeken

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a Szegedi Ifjúsági Napok keretében hirdetett gyűjtőakciót annak érdekében, hogy a befolyt támogatásokkal olyan családokon segítsenek, akik nehéz helyzetben élnek, gondot okoz a tanszer megvásárlása.

A hivatal a Karitáció Alapítvány munkáját segítette a kezdeményezéssel, amely igen sikeresnek bizonyult, ugyanis 22 ezer forint készpénzt és sok-sok taneszközt adtak át az alapítvány programmenedzserének, Gere Anikó Mónikának és önkéntesének, Ács Ibolyának. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője az átadás kapcsán elmondta: hivataluk mindig örömmel segíti a rászorulókat. A GEMMA intézmény és a Waltner Károly Otthon lakói után a Karitáció Alapítvány is egy olyan szervezet, amelynek eddigi működése garancia arra, hogy az adomány jó helyre kerül – hangsúlyozta. Könyv, toll, ceruza, füzetek, iskolatáska – többek közt ezek kerültek azokba a tanszercsomagokba, amelyeket a hivatal támogatása által juttatott el az alapítvány annak a három családban nevelkedő, tizenkét gyermeknek, akik szülei csak komoly küzdelmek árán tudtak volna tanszert vásárolni az iskolakezdésre.

Holubán Csilla megerősítette, a Karitáció munkatársai a jövőben is bizalommal fordulhatnak hozzájuk, hiszen együttműködésüket hosszú távra tervezik. A bohócdoktorok munkáját segítő csokiadomány-gyűjtés volt az előző alkalom, amikor a hivatal munkatársai és az ügyfelek az alapítvány érdekében összefogtak, és csaknem száz kiló csokoládét adtak át advent idején a szervezetnek.

Forrás: delmagyar.hu