Ön itt van:Főoldal»Hírek»Kormánytisztviselőket köszöntöttek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalban
2021.07.01, csütörtök

Kormánytisztviselőket köszöntöttek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalban

Juhász Tünde: Az ügyfelek mindig elsőbbséget élveznek

Mintegy 130 olyan új kormánytisztviselőt köszöntött dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, akik az elmúlt hónapokban és tavaly csatlakoztak a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal csapatához. A kormánytisztviselői pályát választók köszöntése immár hagyomány, s mivel a figyelmességre tavaly a koronavírus-járvány miatt nem nyílt lehetőség, a kormánymegbízott a közelmúltban pótolta az elmaradást. Dr. Juhász Tünde arra hívta fel a kollégák figyelmét, hogy az ügyfelek mindig elsőbbséget élveznek. Az ügyvédi pálya helyett a közigazgatás vonzotta dr. Kovács Szabolcsot, aki kollégájával a joghallgató Vörös Bélával első munkahelyének választotta a kormányhivatalt.talt.

A kormánytisztviselői pálya, a köz szolgálata szép, ugyanakkor olykor-olykor korántsem könnyű feladat – jegyezte meg dr. Juhász Tünde kormánymegbízott Szegeden, a Rákóczi téren annak a közel 130 új kollégának, akik az elmúlt hónapokban, illetve évben csatlakoztak a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársaihoz. Hagyomány, hogy a kormánymegbízott évente köszönti a kormánytisztviselői pályát választókat, de mivel erre tavaly a koronavírus-járvány miatt nem került sor, dr. Juhász Tünde a közelmúltban pótolta az elmaradást. Az új dolgozók a távozó vagy immár nyugdíjba vonuló munkatársakat pótolták, vagyis a feladatokat gyakorlatilag változatlan számban látja el a kormánytisztviselői gárda Csongrád-Csanád megyében.

Annak idején, 2014-ben, kormánymegbízotti kinevezésekor többek között olyan célokat fogalmazott meg, mint új ügyintézési kultúra kialakítása – jegyzete meg dr. Juhász Tünde. Az ügyfelek mindig minden körülmények között elsőbbséget élveznek, számukra a saját, az egyéni problémájuk megoldása a legfontosabb. Másrészről a kollegalitásról sem szabad megfeledkezni, hiszen egymás segítése, a csapatmunka nélkül elképzelhetetlen a minőségi, a pontos, precíz és gyors ügyintézés - hangsúlyozta továbbá a kormánymegbízott.

Dr. Juhász Tünde arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg, hiszen a hivatali épületek felújítása, modernizálása szintén a 21. századi ügyintézés alapfeltétele. Arra kérte az újonnan érkezett kollégákat, hogy „lássanak túl a saját íróasztalukon”, segítsék az ügyfeleket és egymást. Cserébe pedig akár élethosszig tartó hivatásra találhatnak.

Az ügyvédi pálya helyett inkább a közigazgatás világa vonzotta dr. Kovács Szabolcsot, így a diploma megszerzését követően, első munkahelyének a kormányhivatalt választotta. A 24 éves fiatalember - mint mondta – évfolyamtársai közül többen is így döntöttek. A fogyasztóvédelmi osztály csapatát erősíti, leginkább online kereskedelemmel foglalkozik. Szereti a munkáját, pláne a fix munkaidőt, jövőjét pedig kormánytisztviselőként képzeli el. Hasonlóan első munkahelye a kormányhivatal Vörös Bélának is, csak éppen annyi különbséggel, hogy ő munka mellett, levelezőn végzi a jogi egyetemet. Szabolccsal egyébként kollégák a fogyasztóvédelmi osztályon, a piacfelügyelet a szakterülete. Korábban egyébként a koronavírus-járvány kontaktkutatásában tevékenykedett. Utóbbinak köszönhetően tapasztalhatta meg, hogy mennyire fontos a jó kommunikáció, amit a 21 éves fiatalember – megjegyezte - jelenlegi munkakörében is kiválóan hasznosíthat.