Ön itt van:Főoldal»Hírek»Koronavírus ellen oltják Csongrád-Csanád megyében is a diákokat
2021.08.31, kedd

Koronavírus ellen oltják Csongrád-Csanád megyében is a diákokat

Elkezdődött a 12 év feletti diákok tömeges oltása. A héten összesen csaknem 50 ezren kaphatják meg a Pfizer-vakcina első adagját. Csongrád-Csanádban 2500 iskolás válhat védetté.

- A védőoltás felvétele a legfontosabb ebben az időszakban. Az elmúlt egy évben bebizonyosodott, hogy egyedül a védőoltás az, ami a megfelelő védelmet tudja biztosítani a járvány, és annak hatásai ellen. Az iskolakezdés okán mindennél fontosabb, hogy a diákok jelenléti oktatással tudják kezdeni a szeptembert, és erre a garanciát a védőoltás felvétele jelenti” – fogalmazott Juhász Tünde kormánymegbízott a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában, ahová a város több oktatási intézményéből jöttek a diákok az első adag Pfizer-vakcina felvételére. A legtöbben a Bethlen Gábor Református Gimnáziumból érkeztek. A jelentkezők ugyanis megyeszerte az iskolákban kialakított oltópontokon vehetik fel az oltást.

Csongrád-Csanád megyében a következő napokban közel 2,5 ezer diák kapja meg a koronavírus elleni oltást.

Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a diákokkal való kapcsolattartás nyáron kicsit nehezebb, de az elektronikus naplón keresztül igyekeztek mindenkit elérni. Sokan éltek is a lehetőséggel, és eljöttek el az oltásra, illetve sokan jelezték, hogy már be vannak oltva.

- Mindez nagyon fontos is, hiszen szeretnénk jelenléti oktatással kezdeni a tanévet – mondta Hódiné Földesi Sára