Ön itt van:Főoldal»Hírek»Makón is egyre több diák dolgozik nyáron
2021.07.16, péntek

Makón is egyre több diák dolgozik nyáron

Egyetemistaként első alkalommal dolgozik nyáron Balogh Dominika a makói Maros Kalandparton. Animátorként kóstol bele a munka világába. Csongrád-Csanád megyében több mint 1200 nappali tagozatos vállalhat augusztus 31-ig munkát. Makón az önkormányzat foglalkoztatja a legtöbb 16-25 év közötti fiatalt.

Több mint 1200 nappali tagozatos diák vállalhat augusztus 31-ig Csongrád-Csanád megyében munkát. A közel 120 millió forintos központi támogatás mellett a megyei decentralizált keretből további 28,5 millió Ft-ot csoportosítottak át erre a célra, így összesen közel 150 millió Ft segíti a megyei diákok munkavállalását – mondta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a sajtónak a makói Maros Kalandparton a nyári diákmunkával kapcsolatban.

- A makói járásban 176-ról hamarosan 200-ra emelkedik a nyáron dolgozó diákok száma – tette hozzá. A megyei kormánymegbízott a városban az önkormányzat foglalkoztatja vakáció alatt a legtöbb 16 és 25 év közötti fiatalt, akik főként a strandon látnak el különböző feladatokat. Juhász Tünde hozzátette: nem csupán Makón, hanem Csongrád-Csanád megyében is egyre több fiatal dönt úgy, hogy a nyár egy részét munkával tölti, így mind őket, mind az őket foglalkoztató önkormányzatokat, intézményeket segíti a kormányzat ebben.

Első alkalommal dolgozik nyáron a kalandparton Balogh Dominika. A francia bölcsész szakos egyetemista azt mondta: azért vállalt munkát, mert szeretne Franciaországba utazni, így pedig csökkenteni tudja a családjára háruló anyagi terheket. Nem mellesleg belekóstolhat a munka világába is. Egyébként pedig nagyon jól érzi magát animátorként.