Ön itt van:Főoldal»Hírek»Már a vadászok is Vásárhelyen intézhetik ügyeiket
2018.07.05, csütörtök

Már a vadászok is Vásárhelyen intézhetik ügyeiket

Szegedről a vásárhelyi agrárügyi főosztályra, a Rárósi út 110. alá költözött a vadászkamara megyei szervezete – jelentették be csütörtökön.

Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Juhász Tünde Csongrád megye kormánymegbízottja elmondta, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályán végzett ingatlanfejlesztések és feladatszervezések lehetővé tették, hogy minél több feladatot egy helyen lássanak el.   – Mára elértük, hogy a Rárósi út 110. alatt egy összetett agrárközpont található, ahol valamennyi mezőgazdaságot érintő ügyet el tudunk intézni – tette hozzá.

Gémes László, a vadászkamara megyei szervezetének elnöke kiemelte, köztestületként, érdekképviseleti szervként működnek, ezért tartják fontosnak, hogy egy, a 21. század körülményeinek megfelelő agrárközpontban kapnak helyet.

– Szegeden egy nem olcsó lakást béreltünk, ezért így itt pénzt is tudunk spórolni, amit a hivatásos vadászok továbbképzésére fordítunk – ismertette Gémes László., hozzátéve, számukra is praktikus és célszerű, ha mindenről egy helyen tájékozódhatnak.

Mint elhangzott, a kamara és a kormányhivatal között szoros munkakapcsolat alakult ki. Ezt jól jellemzi, hogy az éves vadgazdasági tervek előkészítésében a hivatal nagy szakmai segítséget nyújtott a vadászoknak, illetve az, hogy a megye kiemelkedő eredményt ért el a vadgazdálkodási pályázatok kapcsán. Összesen 144 nyertes pályázat került ide, míg a második legsikeresebb megyébe 55. Így az éves költségkeret hatodát Csongrád megye használhatja fel.

Az elnök még elmondta, az új vásárhelyi székhely további előnye, hogy a nemrég átadott északi elkerülő által sokkal könnyebben megközelíthető, mint a korábbi, szegedi belvárosban található irodájuk.

 

Forrás: promenad.hu