Ön itt van:Főoldal»Hírek»Megköszönte a kormánymegbízott a deszki oltóhelyen végzett munkát
2021.04.14, szerda

Megköszönte a kormánymegbízott a deszki oltóhelyen végzett munkát

Hálás vagyok az áldozatos munkájukért és azért, hogy kiváló együttműködésünkkel folyamatosan és zökkenőmentesen szervezhetjük meg a koronavírus elleni védőoltások beadását – mondta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott Deszken, a Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházában.

Nem érkezett üres kézzel, tortával köszönte meg az oltásban részvevők munkáját. Az egészségügyi intézményben február óta szinte megállás nélkül, nap mint nap oltják a regisztrált pácienseket. Az ott dolgozóknak köszönhetően az elmúlt hónapokban már több ezren kapták meg a védettséget jelentő vakcinát.

Továbbra is dinamikus az oltási program Csongrád-Csanád megyében, ahol ezen a héten a háziorvosok többek között első körös oltásként Pfizer-vakcinát adnak be. Emellett AstraZeneca- és Szputnyik-vakcinát vehetnek fel a regisztrált páciensek a háziorvosi rendelőkben, illetve a kórházi oltópontokon. A pedagógusok oltása is folytatódik, ahogy a várandós kismamák koronavírus elleni védelme is.

A vakcinák elosztásánál a megyei oltási munkacsoport minden héten figyelembe veszi, hogy az egyes praxisoknál még hányan várnak oltásra, a nagyobbak így jellemzően több pácienst tudnak oltani, illetve oltópontra irányítani, mint a kisebbek.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: mindenkinek lehetősége van kérni oltást, ehhez csak regisztrálni kell. Minden regisztrált sorra kerül és megkapja a védőoltást. A járvány csakis vakcinával küzdhető le, az oltás életet menthet.