Nyomtatás
2021.11.19, péntek

Megnyílt a VII. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár

Megnyílt a VII. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. A megnyitó ünnepségen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott hangsúlyozta, a két napos rendezvény célja, hogy Csongrád-Csanád megye járási startmunka mintaprogramjaiban létrehozott értékeket a szélesebb közönség is megismerhesse.

Mint mondta, a rendezvény lehetőséget nyújt a közfoglalkoztatás sokszínűségének bemutatására, elősegíti a partneri kapcsolatok kiszélesítését, a bevált gyakorlatok továbbadását, esélyt teremt az együtt gondolkodásra, a tevékenységek továbbfejlesztésére.

 

A megnyitón Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára elmondta, tevékeny közösségek szorgalmas munkájának gyümölcsét láthatjuk most itt. Külön öröm számomra, hogy bemutathatjuk azoknak a programoknak az eredményét, amelyek korábban sok bírálatot kaptak. A közfoglalkoztatási programok a helyi értékeken, munkakultúrán alapulnak, miközben értékteremtő, értelmes foglalkoztatási lehetőséget tartalmaznak.

 

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy 2017 óta fokozatosan csökkent Csongrád-Csanád megyében a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg 2349-en dolgoznak a mintaprogramokban. Megjegyezte, 10 év alatt 7 milliárdnál is több forrás érkezett a programokra megyénkbe. Kiemelte, a közfoglalkoztatási programok eredményességét az is jelzi, hogy a megyéből eddig 16 önkormányzat kapott elismerést a Belügyminisztériumtól.