Ön itt van:Főoldal»Hírek»Munkáltatói fórum és állásbörze Szegeden – Cél a foglalkoztatás további bővítése Csongrád megyében
2018.10.31, szerda

Munkáltatói fórum és állásbörze Szegeden – Cél a foglalkoztatás további bővítése Csongrád megyében

Újabb programmal segíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Európai Szakképzési Héttel összhangban ismét megrendezi az Európai Munkáltatói Napok programot, amelynek legfőbb célja, hogy az álláskeresők, illetve szakközépiskolában tanulók a kiállítóként részt vevő Csongrád megyei munkáltatóktól bővebb információt kaphassanak az aktuális munkaerőpiaci lehetőségekről. A megfelelő foglalkozás megtalálásához támogatást nyújtó, GINOP-5.1.1-15-2015 „Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében Munkáltatói fórum és állásbörze lesz 2018. november 5-én, a hivatal Rákóczi téri épületében.

A program 2018. november 5-én, hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik a megnyitóval, ahol dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszönti az érdeklődőket. Az egész napos állásbörze a földszinti nagyteremben, a hozzá kapcsolódó munkáltatói fórum a megnyitó után lesz, a Csongrád teremben. Nap közben a Foglalkoztatási főosztály munkatársai szolgáltatásnyújtással készülnek: álláskeresési technikákkal, önéletrajz írással ismertetik meg az álláskeresőket délután 3 óráig.

Jelenleg Csongrád megyében, valamennyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán elérhető a GINOP 5.1.1 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt, amely a 25-64 év közötti - a program meghatározott célcsoportjainak valamelyikébe sorolható - regisztrált álláskereső támogatással történő foglalkoztatásához, képzéséhez, illetve vállalkozóvá válásához nyújt segítséget. Ennek keretében 7.7 milliárd forint célcsoport támogatásokra fordítható keretösszeg áll rendelkezésre, mintegy 7.250 fő bevonásához. A program szeptember 30-ig 5821 Csongrád megyeinek segített megfelelő képzettséget szerezni, vagy munkát találni, amelynek keretében eddig több mint 4.4 milliárd forint támogatási összeg hasznosult.

A program 2021. október 31-ig elérhető.

A munkáltatói fórumon az érdeklődő munkáltatók és álláskeresők nem csupán a GINOP 5.1.1. programról tájékozódhatnak, hanem a 2018. november 20-i „Új Karrier Magyarországon – New Career in Hungary” Európai Online Állásbörze tudnivalóiról is. Ennek fókusza idén is a hazai állásajánlatokon van, azzal a hosszú távú céllal, hogy az uniós foglalkoztatási szolgálatok bekapcsolásával a jelenleg külföldön dolgozó magyar munkavállalók számára is láthatóvá váljanak a hazai és megyei munkaerőpiac kínálta karrierlehetőségek. A foglalkoztatási osztályok felé bizalommal forduló munkaadók számára ez egy olyan újítás, amelyhez a hazai EURES-hálózat szakmai és technikai segítséget biztosít.

 

A megnyitó után dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Budai László, a Foglalkoztatási főosztály vezetője áll a sajtó munkatársai rendelkezésére a rendezvény kapcsán.

Szeged, 2018. október 31.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata