Ön itt van:Főoldal»Hírek»Novemberben több mint 200 kormánytisztviselő adott vért
2021.11.24, szerda

Novemberben több mint 200 kormánytisztviselő adott vért

Ebben az évben ismét két alkalommal szervezett véradást a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat. Az őszi Kormánytisztviselői Véradó Hét keretében a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal több mint 200 munkatársa járult hozzá a dél-alföldi vérkészlet feltöltéséhez.

A kormányzati igazgatásban dolgozóknak nyár elején és késő ősszel volt lehetőségük az önkéntes véradásra. Ennek köszönthetően idén összesen a 400 főt is meghaladta a véradásra érkezők száma, ami azt bizonyítja, hogy a kormányhivatal jelentős létszámú donort képes mozgósítani – mondta el dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, aki szintén adott vért. Mint hangsúlyozta, a véradás lebonyolítása minden alkalommal kiemelt feladat, hiszen a példamutatás mellett kiváló lehetőséget biztosít a régió megfelelő vérellátásának biztosításához.

Gál Dorottya, a kormányhivatal Műszaki Hatósági Főosztály munkatársa éppen a születésnapján, édesapjával, édesanyjával és bátyjával együtt érkezett első véradására a Rákóczi téri épületbe. A Gál család minden tagja egyetért abban, hogy a járványhelyzettől függetlenül is sok embernek van szüksége vérre és ahhoz, hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon, minden adandó alkalmat meg kell ragadni.

A véradáson többek között Kiss Máté, profi magyar ökölvívó bajnok is részt vett, aki rendszeres véradó. Elmondása szerint 3-4 havonta ad vért annak érdekében, hogy minél több embernek segíthessen.