Ön itt van:Főoldal»Hírek»Pályaválasztási napok: a vármegyei diákjainak elhelyezkedését segíti a kormányhivatal
2023.10.06, péntek

Pályaválasztási napok: a vármegyei diákjainak elhelyezkedését segíti a kormányhivatal

2023-ban 22. alkalommal szervezi meg a Pályaválasztási Napokat a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. A szakemberek idén is interaktív standokkal, előadásokkal, sőt családi nappal is várják a diákokat október 12-14. között Szegeden az Agórában.

2023. október 12-14. között a Szent-Györgyi Albert Agóra ad majd otthont a kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási Napoknak. Az idei eseményen 61 kiállító mutatkozik be: 5 egyetem, -a Szegedi Tudományegyetem 12 karral-, 40 középiskola, 9 munkáltató, és 6 civil szervezet tevékenysége, képzési kínálata lesz megismerhető. A szervezők a kísérő programokat is úgy állították össze, hogy a látogatók minél több információhoz jussanak továbbtanulási lehetőségeikről, a rendelkezésre álló képzésekről.

Így a rendezvény három napja alatt közép- és felsőfokú oktatási intézmények képviselőivel is lehet majd találkozni, de szakmabemutatók, önismereti tesztek, nyelvi szintfelmérés, kvízsarok és különféle tanácsadások is színesítik a programot.

2023. október 14-én 9:00-13:00 között családi nap keretében a diákok szüleikkel együtt ismerkedhetnek az intézményekkel.

Az eseményen a térség továbbtanulás előtt álló diákjai és a karrierváltást tervező felnőttek is tájékoztatást kaphatnak lehetőségeikről.