Ön itt van:Főoldal»Hírek»Példamutató együttműködés a vadászati hatóság és a -kamara között
2021.09.13, hétfő

Példamutató együttműködés a vadászati hatóság és a -kamara között

Megyei vadásznapot rendeztek Öttömösön. Az immár 29. alkalommal megtartott program célja, hogy a helybeli vadászok közösséget tudjanak építeni. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a megnyitón arról beszélt, évről évre ez a találkozó nemcsak az ünneplésre ad lehetőséget, hanem a szakmai sikerek megosztására is.

Főzőversennyel, agárbemutatóval és lőszimulátorral is várták az öttömösi Vadásznapon az érdeklődőket. A családi programsorozaton több bográcsnyi pörköltet ingyenesen osztottak szét a látogatók között.

– Ezen a rendezvényen adjuk át az éves kitüntetéseket, valamint méltatjuk a megyei és országos versenyen díjazott vadászainkat. Emellett immár harmadik éve családi nappá bővítettük a programsorozatot, hogy a vadászatot és annak hagyományait közelebb vigyük a nagyközönséghez is, és azok is megkóstolhatják a vadételeket, akiknek erre egyébként nincs lehetőségük – mondta el Gémes László, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezetének elnöke.

Huszonkilencedik alkalommal találkoznak a vadászok ezen a rendezvényen. Ez az esemény évről évre nemcsak az ünneplésre ad lehetőséget, hanem a szakmai sikerek megosztására is – fogalmazott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott. Elmondta: a mai nap ünnepelhetünk, annak ellenére, hogy vadgazdálkodási szempontból sem volt könnyű az elmúlt egy esztendő, mégis alapvetően sikeresen zártuk. A megyei adatok kedvezően alakultak. Az idén Csongrád-Csanád megyében ezidáig lebírált bakok száma: 3.100, ez a szám időarányosan meghaladja a 2020-as esztendőt. Az érmes arány 11 %, a hibás kilövések aránya pedig 2 %, ami kifejezetten kedvező. A példamutatásban megyénk élen jár. Hazánkban, itt Csongrád-Csanád megyében a legmagasabb fokú az együttműködés a vadászati hatóság, a tájegységi fővadászok és a vadászkamara között – hangsúlyozta továbbá a kormánymegbízott.