Ön itt van:Főoldal»Hírek»Rajzpályázattal csatlakozott a Kormányhivatal a Víz Világnapjához
2023.03.23, csütörtök

Rajzpályázattal csatlakozott a Kormányhivatal a Víz Világnapjához

A Víz Világnapjához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a munkatársak gyermekei körében. A legjobb alkotásokat készítő fiatalok március 22-én a Szegedi Vízmű Zrt. felajánlásának köszönhetően meglátogathatták az „Öreg hölgy” víztornyot.

A kormányhivatal a „Változtass most!” szlogenhez kapcsolódva olyan, szabadon választott technikával készített műveket várt, amelyek a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, az édesvízkészletek veszélyeztetettségére hívták fel a figyelmet. A beérkezett pályaművek közül hárman bizonyultak a legügyesebbnek. Vikor Kata Anna (9 éves), Veres Bernadett (10 éves) és Túri Zoltán (9 éves) a Szegedi Vízmű Zrt. felajánlásának köszönhetően egy különleges víztorony látogatáson vehetett részt a Szent István téri „Öreg hölgy” víztoronyban.
A Víz Világnapja alkalmából rendezett rajzpályázat okleveleit Dr. Bartha-Bosnyákovits Tünde, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, vármegyei tisztifőorvos adta át a díjazottaknak.