Ön itt van:Főoldal»Hírek»Rekordszámú véradót mozgósított a megyei kormányhivatal
 
2018.06.11, hétfő

Rekordszámú véradót mozgósított a megyei kormányhivatal

Szegeden 160-an, a megye járási hivatalaiban dolgozó munkatársak közül pedig további 74 fő jelentkezett az állami tisztviselők erre a hétre szervezett véradására. Így tehát minden eddiginél többen, összesen 234-en adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a nemzeti vérkészlet stabilitásához.

Nyáron gyakran csökken a véradás intenzitása, ezért is volt szerencsés, hogy a Kormánytisztviselői véradó hét egyik időpontját a nyár eleji időszakban jelölték meg a kezdeményezők. Immár tizenötödik alkalommal adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a héten. Ma, a Rákóczi téri központi épület Csongrád termében 160-an a jelennek meg véradáson, a megye többi járásában a hét további napjain pedig 74-en csatlakoznak a felhíváshoz– ők a helyi véradó pontokon adnak vért. Az ország kormányhivatalai június 11. és 15. közötti napokon szervezik meg a véradó alkalmakat, míg a minisztériumok esetében erre július 9. és 13. között kerül majd sor.

Évente legkevesebb két alkalommal adnak vért az állami tisztviselők: nyár elején és késő ősszel, a szabadságolások előtti időszakokban. A donorok közül ugyanis sokan szabadságra mennek, kevésbé elérhetők, ezért irányított, szervezett véradásokkal tudják pótolni a szükséges vérkészletet.

 

Hivatkozások