Ön itt van:Főoldal»Hírek»Segítség az álláskeresőknek – A cél a teljes foglalkoztatás
2019.03.26, kedd

Segítség az álláskeresőknek – A cél a teljes foglalkoztatás

Csoportos céglátogatást szerveztek álláskeresőknek Mórahalmon. Az alkalmon húsz munkavállaló ismerkedhetett meg egy hullámpapír-gyártással és csomagolóanyagok készítésével foglalkozó céggel. Csongrád megyében az országos átlagnál is jobbak a foglalkoztatási mutatók, a cél az, hogy megvalósuljon a teljes foglalkoztatás.

A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés az adott térségben teremt lehetőséget az álláskeresők számára a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésre. A csoportos céglátogatás is egy ilyen lehetőség. Ezt kínálta immár másodszor a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A együttműködési program konzorciumi partnerei nevében dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott, Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke és Nemesi Pál vett részt a céglátogatáson.

Juhász Tünde az esemény kapcsán arról beszélt, hogy Magyarországon a gazdaság erősödik, a munkanélküliség csökken. Csongrád megyében még jobbak ezek a foglalkoztatási mutatók, hiszen a munkanélküliségi ráta itt alacsonyabb, mint 3,9 százalék. „Aki itt dolgozni akar, talál munkát. Inkább a munkaerőhiány a probléma, amellyel Mórahalom is küzd” – mondta a kormánymegbízott, majd arra biztatta a munkavállalókat, hogy amennyiben tetszett nekik az, amit a céglátogatáson tapasztaltak, jelezzék a járási hivatal foglalkoztatási osztályán és máris egy jó munkahelyre kerülhetnek.

Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a Csongrád megyei gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési program egy koordináló védőernyő, amelynek legfontosabb feladata, hogy az információ eljusson a munkakeresőkhöz.

Nemesi Pál, a megyei kamarai elnök a miniszterelnök szavait idézve azt mondta, Magyarországon megvalósult a teljes foglalkoztatás, majd aláhúzta: Csongrád megyében az országos átlagnál is kedvezőbb a helyzet.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a város gazdaságfejlesztési eszközeit mutatta be, amelyek közül kiemelte a munkásszálló építését és a határ közelségét.

„Igyekszünk megtartani a munkaerőt, ezért az elmúlt két évben 36 százalékos béremelést történt”. Ezt már a Pacapime Kft.-t, ügyvezetője, Ludo Pissens mondta, majd hozzátette, kilenc évvel ezelőtt nyolc alkalmazottal egymillió eurós forgalmat produkáltak, ezek a számok mostanra 55-re és 25 millió euróra emelkedtek. A jövőben pedig további tízmillió eurós befektetést valósítunk meg, ezzel több mint tíz új munka hely jön majd létre.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata