Ön itt van:Főoldal»Hírek»TE SZEDD! - Négy és fél tonna szemetet szedtek össze Szegeden a kormányhivatal munkatársai
2019.03.25, hétfő

TE SZEDD! - Négy és fél tonna szemetet szedtek össze Szegeden a kormányhivatal munkatársai

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a „TE SZEDD!” önkéntes szemétgyűjtő akcióhoz. Szegeden mintegy 100 fő vett részt a programon, összesen 450 zsákot töltöttek meg a Csavar soron, a Kukorica utca és a Cserepes sor környékén, valamint a szentmihályi Holt-Tisza mellett. Személyi igazolványt és lakcímkártyát is találtak a kormányhivatal munkatársai.

A kormányhivatal elkötelezett a környezet- és természetvédelem iránt. Fontosnak találtuk, hogy csatlakozzunk a TeSzedd! akcióhoz, hiszen ki mutasson példát a környezet iránt érzett felelősségérzetből, ha nem azok a szakemberek, akiknek a mindennapi munkájuk a környezetet és természetet védő jogszabályok betartása és betartatása.”- mondta a sikeres programot értékelve dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

A gyűjtés közben talált tárgyak között előkerült egy személyi igazolvány és egy lakcímkártya is, ezeket természetesen leadták a Rákóczi téri kormányablakban, de a legérdekesebb lelet egy minden bizonnyal költözéskor hátrahagyott, nagyjából 3 köbméternyi szemétből álló kisebb domb volt, már félig a földbe ázva. Itt a foteltől a zenekazettákig, a több éve lejárt szavatosságú termékeken át a takaróig temérdek tárgy került elő, amit sikeresen „feltártak” és „bezsákoltak” a kollégák.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata