Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tízmilliárdos támogatást bírált el a kormányhivatal
2021.09.09, csütörtök

Tízmilliárdos támogatást bírált el a kormányhivatal

A célzott támogatásoknak köszönhetően növekszik a beruházási kedv az állattartásban – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Kisteleken, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok támogatói okiratainak átadásán, melyre meghívást kapott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, miután a megyei kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai végzik a kérelmek bírálatát.

A rendkívüli érdeklődésére való tekintettel a pályázat eredetileg meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszegét 260 milliárd forintra emelték. Eddig 621 fejlesztés támogatásáról döntöttek, még a korábban tervezetnél is nagyobb, 290,5 milliárd forintos összegben – emlékeztetett Farkas Sándor miniszterhelyettes Kisteleken, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok támogatói okiratainak átadásán. A célzott támogatásoknak köszönhetően növekszik a beruházási kedv az állattartásban – tette hozzá.

A megyei kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai végzik a pályázati kérelmek bírálatát. Csongrád-Csanád megyében összesen 30 támogatási kérelmet adtak be, melyből 21 részesült pozitív elbírálásban, mintegy 10 milliárd forint értékben. A megye gazdálkodói elsősorban baromfi-, szarvasmarha- és sertéstelepeket építenek, illetve korszerűsítenek, de érkezett kérelem lovas istálló vagy húsgalamb-tenyészet számára alkalmas ingatlan fejlesztésére is.