Ön itt van:Főoldal»Hírek»Több mint 200 kormánytisztviselő jelentkezett véradásra Csongrád-Csanád Vármegyében!
2023.05.16, kedd

Több mint 200 kormánytisztviselő jelentkezett véradásra Csongrád-Csanád Vármegyében!

A napokban önkéntes véradáson vesznek részt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tisztviselői: a vármegye 4 településén 228 fő jelentkezett a kormányhivatal és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kezdeményezésére.

A minisztériumok és a kormányhivatalok a hagyományoknak megfelelően 2023-ban is lehetőséget biztosítottak arra, hogy munkatársaik önkéntes véradáson vehessenek részt. A Kormánytisztviselői Véradói Héthez a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal 228 munkatársa csatlakozott, akik május közepén a vármegye 4 településén – Hódmezővásárhelyen, Makón, Szegeden és Szentesen – találkoznak szervezett keretek között az Országos Vérellátó Szolgálat szakembereivel.

Rendszeres véradásra azért van szükség, mert a vér mással nem pótolható, a vérellátás folyamatos fenntartásával viszont szükség esetén mindenki számára biztosítható a vérkészítményekhez való hozzáférés. Mint ismert, egy donor akár három ember gyógyulását is segítheti egyetlen véradással.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján lehet tájékozódni.