Ön itt van:Főoldal»Hírek»Több mint hétmilliárd jut a civileknek
2019.09.17, kedd

Több mint hétmilliárd jut a civileknek

Tájékoztató napot szervezett a Miniszterelnökség a civil szervezetek, egyesületek számára Szegeden. A nagy érdeklődés övezte rendezvényen ismertették a Nemzeti Együttműködési Alap 2020-ra tervezett programját, a támogatásokra októbertől lehet majd pályázni.

 

Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: az országos rendezvénykörút egyik állomása a szegedi, amelynek célja, hogy tájékoztassa az érdeklődőket a Nemzeti Együttműködési Alap 2020-ra tervezett programjáról. A civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hozzátette: október elsején nyitjuk meg a pályázatokat; az idei keret 5,9 millió forint volt, jövőre pedig 7,7 milliárd lesz. A keretösszeg kétmilliárdos emelésére azok az egy százalékok teremtenek lehetőséget, amelyekről az adózó magánszemélyek nem rendelkeznek, ez a NEA alapon keresztül kerül a civil szervezetekhez – ismertette. Szalay-Bobrovniczky Vince hangsúlyozta: Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megye az első három helyen áll a pályázati aktivitást tekintve.

Dr. Juhász Tünde szólt arról, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal rendszeresen támogatja, és bevonja programjaiba a civil szervezeteket, ezért adott otthont ezúttal is a szakmai napnak. A kormánymegbízott elmondta: a hivatal fontosnak tartja, és támogatja azt a munkát, amelyet a civil szervezetek megyeszerte a közfeladatok ellátása terén végeznek. A társadalmi felelősségvállalás jegyében gyűjtőakciókkal, bútor- és számítógép adományokkal segítik tevékenységüket, de olyan fontos ügyekhez is csatlakozik a hivatal, mint például a rákbetegeket tömörítő szervezetekkel közös figyelemfelhívó séta a szűrővizsgálatok népszerűsítésére – emelte ki dr. Juhász Tünde. A kormánymegbízott példaként említette azt az összefogást is, amikor a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály épületének felújításához figyelembe vették a halláskárosultak, mozgáskorlátozottak és látássérültek kéréseit is.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata