Nyomtatás
2021.10.30, szombat

Üzemlátogatással kezdődött a pályaválasztási rendezvénysorozat

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a megyei Kereskedelmi és Iparkamara immáron 21. alkalommal szervezi meg a „Találd ki magad!” elnevezésű, Pályaválasztási Napok rendezvénysorozatot. A hagyományoknak megfelelően az esemény üzemlátogatásokkal kezdődött október 19-én, elsőként a Telum Fémipari BT. telephelyén.

A nyitórendezvényen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta, az üzemlátogatások során több mint ezer fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy egy-egy szakma mindennapjaiba betekintést nyerjen.

A Pályaválasztási Napok AGÓRÁS kiállítására 2021. november 4-5-6-án kerül sor. Az első két napon az általános iskolásokat várják a kiállító középfokú képző intézmények, munkáltatók. Illetve idén először az álláskereső felnőttek is megismerkedhetnek különböző felnőttképző intézményekkel és az általuk kínált szakokkal, szakmákkal.

2021. november 6-án családi nap keretében a diákok szüleikkel együtt ismerkedhetnek az intézményekkel, illetve lehetőség nyílik nyelvi szintfelmérő megírására, érdeklődési kérdőív kitöltésére.

A rendezvények a hatályos járványügyi intézkedések betartása mellett zajlanak majd.