Ön itt van:Főoldal»Hírek

2020 végére a kormány a megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden. A gyermekvédelmi szakellátás legfontosabb feladata, hogy a 23,5 ezer állami gondozásban élő gyermek valóban életre szóló esélyt kapjon - mondta Czibere Károly azon a regionális gyermekvédelmi konferencián, amelyet a dél-alföldi régió gyermekvédelmi szakembereinek rendeztek a Gyermekvédelmi törvény elfogadásának 20.évfordulója alkalmából.

Tematikus, szakmai nappal zárul a természetvédelmi rendezvénysorozat

Október 24-én, az éghajlatvédelmi világnapon tematikus előadásokkal, tárlatvezetéssel és eredményhirdetéssel zárul a Lásd és Védd! című kiállítás, és egyben véget ér a Csongrád Megyei Kormányhivatal októberi, természetvédelmi rendezvénysorozata. Ezen a napon, a Rákóczi téri épületben 9 órakor kezdődik a tematikus nap, melynek középpontjában az éghajlatváltozás és annak hatásai lesznek, és ezek szemléltetésében segít a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandja. Szintén ekkor ismertetik és díjazzák az alkotópályázatok nyerteseit is.

Még nincs influenzás beteg az országban, a védőoltást azonban érdemes időben felvenni a háziorvosok szerint. Szegeden hangsúlyozták, az oltást követően a védettség kialakulása legalább tíz napra tehető, az ingyenes oltóanyag már elérhető Csongrád megyében.

szerda, 18 október 2017 11:40

Gyermekvédelem az elmúlt 20 év tükrében

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója sajtótájékoztatót tart a magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából rendezett Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kapcsán. 

Időpont: 2017. október 19. 9:45

A Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kezdete 10:00. 

Helyszín: Ágota Kulturális és Közösségi Központ (6723, Szeged, Csongor tér 8.) 

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék október 19-én, csütörtökön 9 óráig.

Közérdekű adatok