A projekt a Miniszterelnökség, a Csongrád Megyei Kormányhivatal (konzorciumvezető), az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség szervezetek konzorciumi együttműködése keretében valósul meg.

Projekt kezdete: 2017. március 01.

Hatályos támogatási szerződés szerint a projekt tervezett befejezése: 2017. augusztus 31.

Hatályos támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 131 047 000 Ft

A projekt kiemelt célkitűzése, hogy az egyes épületek villamos energia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges áttérését biztosítsa, ezáltal csökkentse az egyes épületek működési költségeit.

A napelemes rendszer elemei közül a napelem táblák az épület fedésére, az inverterek az épületen belül kerültek elhelyezésre. A rendszer a közüzemi hálózatra csatlakozik. A megtermelt elektromos áram elsődlegesen helyben kerül felhasználásra, a többlet energia a közüzemi hálózatba kerül visszatáplálásra.

Az összességében 9 épületre kiterjedő projekt hozzájárul a Csongrád Megyei Kormányhivatal által vagyonkezelt illetve használatában álló ingatlanok energiatakarékosságának környezetbarát és megújuló forrásból származó energiafelhasználásához.

Projekt neve: Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál

Projekt kód: KEHOP-5.2.2-16-2016-00007

Projekt tervezett befejezése: 2017. június 30.

Támogatási összeg: 1 000 000 000 Ft

LEZÁRULTAK A KORMÁNYHIVATALI PROJEKTEK – KORSZERŰBB ÉPÜLETEK A MEGYE TÖBB PONTJÁN

A tervezett öt helyett tizenegy kormányhivatali épület energetikai korszerűsítését végezték el több mint kétmilliárd forintból Csongrád megyében. Juhász Tünde kormánymegbízott arról tájékoztatott hogy az országosan rendelkezésre álló tizenegy milliárdos keretből kettőt megyénk használhatott fel.

 

szerda, 02 március 2016 16:15

MEGHÍVÓ

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád megyei kirendeltsége tisztelettel meghívja Önt A KEOP-5.7.0/15-2015-0244 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „Napsugár otthon szivárvány szakosított szociális otthona és lakóotthona hódmezővásárhelyi épületének energetikai korszerűsítése” című projekt zárórendezvényére.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal 100 millió forint európai uniós támogatást nyert a „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014 - 2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal 100 millió forint európai uniós támogatást nyert a „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014 - 2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

Közérdekű adatok

Friss Hírek