Ön itt van:Főoldal»Projektek»KEOP-7.14.0/15-2015-0016 „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014 - 2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése”
2016.03.24, csütörtök

KEOP-7.14.0/15-2015-0016 „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014 - 2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése”

A Csongrád Megyei Kormányhivatal 100 millió forint európai uniós támogatást nyert a „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014 - 2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

A KEOP-7.14.0/15 konstrukció célja egyrészt a Kormányhivatal vonatkozásában értelmezett épületállományi kataszter létrehozása, továbbá a kataszterben található épületek meghatározott szempontrendszer szerinti rangsorolása és a kiválasztott épületek energiahatékonysági fejlesztéseihez szükséges tervezési, előkészítési feladatok megvalósítása. A fizikai megvalósításra a 2014-2020 közötti időszakban kerül sor a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program terhére.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük, ezért a kiválasztott épületek energetikai korszerűsítésének előkészítése, majd későbbi kivitelezése hozzájárul, hogy hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület álljon rendelkezésre az ügyfelek, valamint a Kormányhivatalban dolgozók részére. A projekt keretében 65 épületre vonatkozó kataszter létrehozása, továbbá 10 épület esetében energetikai felmérés elvégzése és fejlesztési javaslatok megfogalmazására kerül sor.

A 10 épület adatainak elemzését követően ezen épületekre vonatkozóan készülnek el az engedélyezési és kiviteli tervek, tervezett állapotra vonatkozó energetikai tanúsítványok. A későbbiekben megvalósuló beruházások előkészítésének legfőbb célja az épület – épületfizikai, épületenergetikai javítása és az energiatakarékos üzemvitel megteremtése, mely a nyílászárók cseréjével, az épület külső hőszigetelésével, a fűtési rendszer korszerűsítésével, napelemes rendszer kiépítésével érhető el.

 

Csongrád Megyei Kormányhivatal