Ön itt van:Főoldal»Sajtóközlemények»Fókuszban az energiahatékonyság - Konferenciát rendez a Széchenyi Programiroda Szegeden
 
2017.04.18, kedd

Fókuszban az energiahatékonyság - Konferenciát rendez a Széchenyi Programiroda Szegeden

Korunk egyik legjelentősebb kihívása a fenntartható energiaellátás biztosítása. Ennek eléréséhez az Európai Unió vezetői 2007-ben azt a célt tűzték ki, hogy 2020-ig 20%-kal csökkentik az Unió éves energiafogyasztását. Saját jövőnk és a következő nemzedékek szükségleteinek biztosítására, valamint az élhető környezet megőrzéséhez halaszthatatlan a mielőbbi szemléletváltás az energiafelhasználás terén. Magyarország gazdaságának teljesítőképessége és társadalmi jóléte a biztonságosan hozzáférhető és megfizethető energiától függ. Ezért az Országgyűlés a nemzeti energiahatékonysági célkitűzés teljesítéséhez az energiaellátás és energia-felhasználás hatékonyságának biztosítását helyezi előtérbe a pályázati forrásokból megvalósuló lakossági és vállalati beruházások terén, csökkentve ezzel a ráfordított energiafogyasztói költségeket.

A Széchényi Programiroda Nonprofit Kft. 2017-ben az ország számos pontján nyújt bárki számára elérhető, díjmentes konferenciát „FÓKUSZBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG” címmel. A rendezvénysorozat tematikáját részben a legfontosabb hazai és globális kihívásokra adandó válaszok, részben pedig az uniós energiapolitikai törekvések határozzák meg. Ennek fókuszában az energiafogyasztás csökkentésével és az energiapazarlás megszüntetésével összefüggő paradigmaváltás áll, amely egyszerre szolgálja a hazai gazdaság növekedését és biztosítja a szolgáltatások elérhetőségét. A program célja továbbá a megyei és települési fejlesztési források minél hatékonyabb felhasználásának ösztönzése, amely gazdaságélénkítő hatásával képes támogatni úgy a lakosok energiafelhasználásával összefüggő célkitűzéseket, mint a kis és közepes vállalkozások gazdaságos működését. A konferencia átfogó képet nyújt az országos és azon belül a megyei energetikai irányokról.

Ezért szoros együttműködésben a Csongrád Megyei Kormányhivatallal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Pillér Takarékszövetkezettel 2017. április 21-én komplex tájékoztatást nyújtanak Csongrád megye fejlesztéspolitikai aktualitásairól, a leendő pályázók számára a kínálkozó pályázati lehetőségekről. A konferencián többek között a 2014-2020-as programozási időszak tapasztalatairól és eredményeiről, energetikai pályázati lehetőségekről, valamint pályázati forrással kombinált lakossági és vállalati hiteltermékről tájékozódhatnak az érdeklődők. A már nyertes projektek gazdái a konferencia végén konzultációs lehetőséget kapnak a projektek megvalósításával kapcsolatban felmerülő gyakorlati problémák megoldására.

 

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényre 2017. április 21-én 15 órakor kerül sor Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

 

A sajtónyilvános konferencia programja a következő:

 

FÓKUSZBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG – KONFERENCIA
IDŐPONT: 2017. április 21. 14:00


HELYSZÍN: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

 


Dél-Alföldi régió, Csongrád megye


14:00 – 15:00 REGISZTRÁCIÓ


15:00 – 15:15 KÖSZÖNTŐ


LÉVAI ZOLTÁN – regionális igazgató, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
DR. JUHÁSZ TÜNDE – kormánymegbízott, Csongrád Megyei Kormányhivatal
NEMESI PÁL – elnök, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


15:15 – 15:30 MEGNYITÓ


B. NAGY LÁSZLÓ – Csongrád megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos


15:30 – 15:45 A 2014-2020-AS PROGRAMOZÁSI IDŐSZAK TAPASZTALATAI ÉS
EREDMÉNYEI
CSEPREGHY NÁNDOR – miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Miniszterelnökség


15:45 – 16:00 MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA A FENNTARTHATÓ GAZDASÁGÉRT
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint
Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság


16:00 – 16:15 ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK
KERN KRISZTIÁN – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

 

16:15 – 16:30 PÁLYÁZATI FORRÁSSAL KOMBINÁLT LAKOSSÁGI ÉS VÁLLALATI
HITELTERMÉKEK
GÖRÖG TIBOR – elnök, ügyvezető igazgató, Pillér Takarékszövetkezet


16:30 - BÜFÉ

 

 

Hivatkozások