Ön itt van:Főoldal»Sajtóközlemények»Tájékoztatás vadászati tilalom fenntartásáról
 
2017.05.17, szerda

Tájékoztatás vadászati tilalom fenntartásáról

A 269/2015. (IX. 15.) Korm. rendelet helyébe lépő a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről, valamint a válsághelyzet elrendelésével, fennállásával és megszüntetésével összefüggő szabályokról szóló 41/2016. (III. 9.) Korm. rendelet 2017. szeptember 7. napjáig fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével szükséges intézkedések végrehajtását.

Ezzel összefüggésben Rendőrség és a Magyar Honvédség erői Csongrád megye teljes szerb-román határszakaszán folyamatos műszaki munkálatokat és járőrtevékenységet végeznek.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint elsőfokú vadászati hatóság 2015. szeptember 30-án 17.00 órától teljes körű vadászati tilalmat rendelt el az államhatártól számított 5 km-es körzetben, majd a 2015. október 6-tól érvényes határozatában a védőzóna mélységét 2 km-re módosította, illetve a vadászati tilalmat enyhítette.

Ennek megfelelően az államhatártól számított 2 km-es körzetben a teljes vadászati tilalom alól csak a nappal (csillagászati napkeltét egy órával megelőző időponttól a csillagászati napnyugtát egy órával meghaladó időszakig tartó) megtartandó társas vadászatok (társas apróvad és társas nagyvad vadászatok) képeznek kivételt. A védőzónában tartandó társas vadászatok megtartása a továbbiakban is az 56/1997. (X.21.) BM-FM együttes rendeletének 2.§ (2) bekezdése szerinti bejelentési kötelezettség betartása mellett lehetséges.

Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala, mint 2017. január 01. napjától eljáró vadászati hatóság a határozatában a Belügyminisztérium Központi Operatív Törzse intézkedése alapján, a fenti vadászati korlátozásokat továbbiakban is fenntartja és végrehajtását elrendelte a 2017. március 01. napjával létrejött új vadgazdálkodási egységek vonatkozásában is.

A határozat a Csongrád megyében nyilvántartott vadászatra jogosultak vadászterületén, visszavonásáig, vagy további intézkedésig érvényes."

Hivatkozások