Még november végén hirdette meg a Karitáció Alapítvány az adventi csokigyűjtő akcióját azzal a szándékkal, hogy bohócdoktorai tevékenységét segítse. Több szervezettel közösen megálmodott céljuk, hogy mintegy 1000 gyermek ünnepét tegyék boldogabbá a december 15-ig meghirdetett akcióval. Ehhez járul hozzá holnap a Csongrád Megyei Kormányhivatal 93 kilogramm édességgel.

A hivatal minden szervezeti egysége csatlakozott a felhíváshoz. Heteken át gyűjtötték a szegedi, Rákóczi téri épület portáján a csokoládét. A figyelemfelhívó „gyűjtőpont” különösen eredményesen működött, mert nem csak az állami tisztviselők, hanem az ügyfelek is szép számmal adtak csokoládét. Az elmúlt napokban összegyűjtött édességet – az ügyfelek és a hivatal közös ajándékát – holnap, december 15-én, délelőtt 11 órakor adja át az alapítvány elnökének Wéhli Márknak dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a Kormányhivatal III. emeleti sajtószobájában.

Cím: Csongrád Megyei Kormányhivatal, Szeged, Rákóczi tér 1. 

Az eseményre várjuk a sajtó képviselőit is!

Az Országos Közegészségügyi Intézet a Csongrád Megyei Kormányhivatalban Influenza szezonnyitó értekezletet rendez november 16-án, Szegeden. Az eseményen, amelyen háziorvosok és megyei szakdolgozók jelenlétére számítanak, részt vesz dr. Szabó Enikő, az OKI főigazgató-helyettese, helyettes országos tisztifőorvos is.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 4-5 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a Pályaválasztási napok Csongrád megyei rendezvénysorozatára. Az IH Rendezvényközpontban november 16-án és 17-én a közép - és felsőfokú intézmények standjai mellett a megyénkben működő számos cég és vállalkozás is jelen lesz, kiállítóként. November 18-án, szombaton pedig a családokat várják az Agórába, hogy élő szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással segítsék fiatalok döntését.

A meghurcoltakra és az államvédelmi hatóság kiszolgálóira irányítja rá a figyelmet a megyei önkormányzat és a kormányhivatal 

 

Folytatja az emlékezést 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal, Szegeden. November 4-én, Tóbiás Klára szobrászművész Magyar Piéta című alkotásánál a szabadságharc leverésének napján az áldozatok előtt tisztelegnek, november 6-án, Bálint László állambiztonsági szakértő egyedülálló kötete bemutatóján pedig a pártállami diktatúrát kiszolgáló védelmi és biztonsági hálózat működéséről lesz szó.

csütörtök, 02 november 2017 06:59

Gyermekvédelem a mindennapokban

Négy megyés  szakmai konferenciát rendez a megyei kormányhivatal Szegeden

Immáron második alkalommal rendez a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala „négy megyés" gyámhivatali konferenciát Szegeden. A Gyermekvédelem a mindennapokban című szakmai fórum az idei évben november 2-án, csütörtökön lesz, ezzel is tisztelegve a gyermekvédelmi törvény hatálybalépésnek 20. évfordulója előtt. A szakmai konferenciára Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok megyéből érkeznek gyámügyes kollégák és érdeklődők. 

Holnap lesz az eredményhirdetés

Mint ismeretes, idén, október 4-én, az Állatok világnapja alkalmából szervezett kiállítás megnyitóján hirdette meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal a „Szeretem a természetet” című rajzpályázat, valamint a „Hulladékból állatka” című alkotópályázatot. 

Az első ízben közzétett felhívásra összesen 173-an neveztek, és 93 pályamunka érkezett be az október 20-i határidőig. 

Az eredményhirdetésre holnap, október 24.én, az Éghajlatvédelmi világnap apropóján szervezett program keretében kerül sor a Kormányhivatal Rákóczi téri nagytermében 10:30-kor. 

 

A pályázókat dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszönti és adja át a résztvevőknek és a díjazottaknak a megérdemelt jutalmakat. 

 

Az esemény sajtónyilvános, várjuk a szerkesztőségek képviselőit is! 

 

Szeged, 2017. október 23. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

szerda, 18 október 2017 11:40

Gyermekvédelem az elmúlt 20 év tükrében

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója sajtótájékoztatót tart a magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából rendezett Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kapcsán. 

Időpont: 2017. október 19. 9:45

A Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kezdete 10:00. 

Helyszín: Ágota Kulturális és Közösségi Központ (6723, Szeged, Csongor tér 8.) 

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék október 19-én, csütörtökön 9 óráig.

kedd, 17 október 2017 08:01

„A forradalom bölcsője Szeged”

Rendezvénysorozattal ünnepel és emlékezik a megyei önkormányzat és a Kormányhivatal

Rendhagyó történelemórákkal, könyvbemutatóval és megemlékezésekkel adózik az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének Csongrád Megye Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Szegeden a forradalom bölcsőjében a közösen szervezett rendezvények sora október 23-án kezdődik és november 6-án zárul.

Az influenza megelőzésének egyetlen hatékony eszköze a védőoltás. Az idei influenza szezonban is lehetősége van a kockázati csoportba tartozó egészséges lakosoknak, betegeknek és a munkakörük által veszélyeztetett munkavállalóknak ingyenes oltás igénybe vételére. Az oltóanyagok már megérkeztek a Csongrád megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályára és 2017. október 18-ig a megye minden háziorvosának átadásra kerülnek.

Csongrád megyénkben 55000 adag 3 Fluart, a 3 éven aluli gyerekek részére pedig 150 adag Vaxigrip Junior oltóanyag áll rendelkezésre.

2017. október 18-án 10 órakor az oltóanyagok átadása sajtónyilvános eseményként kerül megszervezésre, amelyre sok tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Helyszín: Szeged Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály

Szeged, Derkovits fasor 7-11.

hétfő, 16 október 2017 09:02

Magyar- Román Nyugdíjtanácsadó Nap

2017. október 20-án, Magyar-Román Nyugdíjtanácsadó Nap lesz a megyei kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának
Szeged, Bécsi krt. 5. szám alatti épületében.

A nemzetközi rendezvényen magyar és román kollégák együttesen látják el személyre szóló, szakszerű tanácsadással az ügyfeleket a magyar és román nyugdíjjogosultságról, ügyintézésről, illetve kérésre a folyamatban levő ügyükről.

Közérdekű adatok