Előreláthatóan április 26-án, szerdán délelőtt 9:30-körül fogadja a Kisteleki Járási Hivatal Kormányablaka az 50 ezredik ügyfelét. Mint ismeretes, a korábbi okmányirodából lett integrált ügyfélszolgálat 2015. január 30-án kezdte meg működését. Akkor 265 féle ügykörben fordulhattak a járásban élők a hivatal munkatársaihoz, ma az itt intézhető ügykörök száma már 1456. Az 50 ezredik ügyfelet dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és dr. Szalai Gabriella járási hivatalvezető köszönti majd a Kormányablak ügyfélterében. Ugyanezen a napon rendezi meg a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya az idei esztendő első közfoglalkoztatási szakmai napját.

Hallássérült fiatalok tesztelik a rendszert

A hallássérült gyermekek oktatására, képzésére szakosodott, szegedi Klúg Péter iskola és diákotthon végzősei (szakiskolások) tesznek látogatást holnap délelőtt 11 órától az ország legtöbb munkaállomásával rendelkező Kormányablakában, hogy a hivatali ügyintézéssel ismerkedjenek. Ebből az alkalomból helyezik üzembe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri, központi épületének ügyfélszolgálatán és a NOVA áruházban kialakított Kormányablakban is azt a tabletet, amelynek segítségével elérhető a SINOSZ szolgáltatása, a siketek és nagyothallók önálló tájékozódását, ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatás. A szegedi TESCO Áruházban 2014-ben megnyitott kormányablak volt az első az országban, ahol ez a rendszer a hivatali ügyintézés során rendelkezésre állt és azóta is működik. Holnaptól mindhárom szegedi kormányablak rendelkezni fog ilyen lehetőséggel.

Csongrád megyébe érkezik a Közbeszerzési Hatóság konferenciája

Önkormányzatok, vállalkozások és intézmények egyaránt nagy számban képviseltetik magukat azon a közbeszerzési konferencián, amely a Közbeszerzési Hatóság tájékoztató rendezvénysorozatának egyik állomásaként holnap, március 22-én, szerdán délelőtt lesz Szegeden. A Csongrád Megyei Kormányhivatallal közösen szervezett szakmai programot az új közbeszerzési törvény módosítása és az előző évi tapasztalatok összegzése indokolta.

2017. február 02., csütörtök 13:07

Az állatszállítás állatvédelmi vonatkozásai

MEGHÍVÓ

(ÉLŐÁLLAT SZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE)

Tájékoztatom, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően állatjóléti oktatást szervez élőállat szállítók részére.

„ Szabad Lengyelország – Szabad Magyarország”

„Wolna Polska – Wolne Węgry”

Lengyel-magyar közös megemlékezés Szegeden, a forradalom 60. évfordulóján 

A lengyel és a magyar nép barátsága, szolidaritása jegyében rendezi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az október 23-i, szegedi rendezvényen, amelynek szónoka dr. Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere lesz, lengyel és magyar forradalmár egyaránt megidézi az 56-os eseményeket. Az ünnepségen Csongrád megye lengyel testvérmegyéje, Łódz vajdaság elöljárói is képviseltetik magukat.

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a mobilizált kormányablak megjelenését Csongrád megye településein: különösen a bentlakásos intézményekben élők személyi okmányának pótlásában nyújtott hasznos segítséget, de volt olyan ügyfele is a mozgó kormányablaknak, aki 12 éve lejárt személyi igazolványát cserélte ki most, érvényesre.

A Nagymágocsi Kastélyotthon lakóinak ügyintézését könnyítik

Szeptember 15-én, csütörtökön rendezi az Aranysziget Otthon Nagymágocsi Kastélyotthona hagyományos, Idősek napi programját. Erre az alkalomra érkezik az intézménybe az a mobilizált kormányablak, amellyel egy hétig a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai járják a megyét és viszik helybe az ügyintézés lehetőségét. A kastélyotthon 300 lakója között több olyan idős és beteg ember van, akinek személyi okmánya lejárt, és akiknek az ügyintézéshez a Szentes Járási Hivatal Kormányablakát kellene felkeresni a csere miatt. Nekik, valamint az ott dolgozóknak is segít az ügyfélszolgálati busz, amely holnap reggel 8 órára érkezik a kastélyotthon parkjába, hogy a rendelkezésre álló négy órában lehetőséget nyújtson az okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, helyben.

"Fesztiválhivatalt" nyit négy napra a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóinak a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Körös-Toroki napokon már bemutatott és kipróbált mozgó kormányablak települ ki a Civil falu területére, ezzel is növelve a helyszínen nyújtható szolgáltatások számát. A KEKKH Mobilizált Ügyfélszolgálata képes az ország bármely pontján biztosítani az okmányirodákban, kormányablakokban megszokott ügyintézést.  Az idő- és térbeli korlátokat áthidaló mobilizálható ügyfélszolgálatnak köszönhetően a SZIN-es "Fesztiválhivatalban" többek között például személyigazolványt, útlevelet is lehet majd igényelni.

Megerősödés lélekben, identitásban, anyanyelvben. A színes programok, játékok és a pihenés mellett ez is célja annak a tábornak, melyet a görögkatolikus egyház szervez kárpátaljai magyar és ruszin, valamint magyarországi ruszin gyermekek számára.

Minden, ami Csongrád megye! - ezzel a jelszóval rendezi meg idén Szent István napi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A rendezvénnyel Magyarország éppen öt évvel ezelőtt elfogadott Alaptörvényét is ünneplik, amelyre értékeik felmutatásával készülnek Csongrád megye önkormányzatai. A két megyei jogú várostól kezdve a legkisebb lélekszámú településként nyilvántartott Kövegyig egyre több helység vállalkozik bemutatkozásra a nemzeti ünnep alkalmából. Az ünnepi rendezvény szónoka Szájer József, Európai Parlamenti képviselő lesz.

Közérdekű adatok