szerda, 18 október 2017 11:40

Gyermekvédelem az elmúlt 20 év tükrében

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója sajtótájékoztatót tart a magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából rendezett Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kapcsán. 

Időpont: 2017. október 19. 9:45

A Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kezdete 10:00. 

Helyszín: Ágota Kulturális és Közösségi Központ (6723, Szeged, Csongor tér 8.) 

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék október 19-én, csütörtökön 9 óráig.

kedd, 17 október 2017 08:01

„A forradalom bölcsője Szeged”

Rendezvénysorozattal ünnepel és emlékezik a megyei önkormányzat és a Kormányhivatal

Rendhagyó történelemórákkal, könyvbemutatóval és megemlékezésekkel adózik az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének Csongrád Megye Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Szegeden a forradalom bölcsőjében a közösen szervezett rendezvények sora október 23-án kezdődik és november 6-án zárul.

Az influenza megelőzésének egyetlen hatékony eszköze a védőoltás. Az idei influenza szezonban is lehetősége van a kockázati csoportba tartozó egészséges lakosoknak, betegeknek és a munkakörük által veszélyeztetett munkavállalóknak ingyenes oltás igénybe vételére. Az oltóanyagok már megérkeztek a Csongrád megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályára és 2017. október 18-ig a megye minden háziorvosának átadásra kerülnek.

Csongrád megyénkben 55000 adag 3 Fluart, a 3 éven aluli gyerekek részére pedig 150 adag Vaxigrip Junior oltóanyag áll rendelkezésre.

2017. október 18-án 10 órakor az oltóanyagok átadása sajtónyilvános eseményként kerül megszervezésre, amelyre sok tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Helyszín: Szeged Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály

Szeged, Derkovits fasor 7-11.

hétfő, 16 október 2017 09:02

Magyar- Román Nyugdíjtanácsadó Nap

2017. október 20-án, Magyar-Román Nyugdíjtanácsadó Nap lesz a megyei kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának
Szeged, Bécsi krt. 5. szám alatti épületében.

A nemzetközi rendezvényen magyar és román kollégák együttesen látják el személyre szóló, szakszerű tanácsadással az ügyfeleket a magyar és román nyugdíjjogosultságról, ügyintézésről, illetve kérésre a folyamatban levő ügyükről.

A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását informatikai fejlesztésekkel fogja támogatni az a most induló program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot teremti meg. A Miniszterelnökség, a Csongrád Megyei Kormányhivatal (konzorciumvezető), az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködése keretében megvalósuló, KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00043 azonosítószámú, „A hatáskör átcsoportosításból adódó szakrendszeri integrációs feladatok” című projekt azt a célt szolgálja, hogy az ügyfelek és a közigazgatási szereplők adatigényeinek teljesítése gyorsabban valósuljon meg.

Előreláthatóan holnap, azaz október 10-én, kedden délelőtt 10:00 óra körül fogadja a Mórahalmi Járási Hivatal Kormányablaka a százezredik ügyfelét. Mint ismeretes, az integrált ügyfélszolgálat 2015. márciusában kezdte meg működését a járásszékhely településen. Akkor 265 féle ügykörben fordulhattak a járásban élők a hivatal munkatársaihoz, ma az itt intézhető ügykörök száma már meghaladja az 1800-at. A százezredik ügyfelet dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és dr. Szántó Mária járási hivatalvezető köszönti majd a Kormányablak ügyfélterében.

Már a nyitónapon háromszáz diák fogja megnézni a Lásd és Védd! tárlatot

Rendhagyó természetismeret óra a Kormányhivatalban

Egyedülálló kiállítással készül a holnapi Állatok világnapjára a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Lásd és Védd! című tárlat anyaga olyan Magyarországra jogellenesen behozott, és a hatóság által elkobzott tárgyakból áll, amelyeknek elkészítése és kereskedelme a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezménybe ütközik. A tárlókban látható lesz például kis üvegcsében medveepe, krokodilkonzerv, pálinka skorpióval, kobrafejes kígyóbőröv, és preparált csimpánzkéz is. Már most nagy az érdeklődés a kiállítás iránt: a nyitónapon háromszáz diák fogja látni.

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV

Makón indul a megyei céglátogatások sorozata

Több éves hagyománya van annak, hogy a PÁV rendezvénysorozata jóval a kiállítás és vásár előtt kezdődik - ilyenkor több mint egy hónapon keresztül üzem- és telephely látogatásokon vesznek részt hetedikes-nyolcadikos, valamint középiskolás diákok, szerte a megyében. Idén is óriási érdeklődés mutatkozik a programelem iránt, így több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillanthasson valamely szakma mindennapjaiba. Idén a „Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged rendezvénysorozat november 16. és 18. között kerül megrendezésre.

Október a természetvédelem jegyében

Egyedülálló kiállítással készül az állatok világnapjára a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Október 4-én, szerdán különleges, egész napos programmal várják az érdeklődőket Szegeden, a Rákóczi téri, központi épületben. Az eseményen először lesz látható például egy olyan kiállítási anyag, amely 150, a hatóság által elkobzott tárgyat mutat be. A tárolókban megtekinthető eszközök a Magyarországra jogellenesen behozott, a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) végrehajtása során kerültek elő. Emellett állateledel gyűjtéssel, állatsimogatóval, rendhagyó természetismeret órák sorozatával és alkotópályázat meghirdetésével hívják fel a figyelmet arra, hogy kötelességünk védeni a természet értékeit.

Korszerűbb épületben, megújult szolgáltatásokkal várja a lakosságot a Polgármesteri Hivatal

Példás összefogásnak köszönhetően újult meg az üllési Polgármesteri Hivatal és lett a korábban itt működő okmányirodából korszerű Kormányablak. Három minisztérium nyújtott támogatást és a helyi önkormányzat saját erőből is finanszírozta a beruházás munkálatait, amelynek köszönhetően pénteken délelőtt ünnepélyesen átadják a település megújult központi épületét és a megye legújabb ügyfélszolgálati pontját.

Közérdekű adatok

Friss Hírek